• Lyceum Oudehoven
  • Lyceum Oudehoven
  • Lyceum Oudehovem

Geslaagde theatervoorstelling Alice in Wonderland door Lyceum Oudehoven

GORINCHEM Alsof je zelf in Wonderland rondliep! De karakters van Alice in Wonderland, zoals Alice, het witte konijn, de Hoedenmaker en de Hartenkoningin, kwamen op sprookjesachtige wijze tot leven in de theaterproductie van de leerlingen uit het vierde leerjaar van Lyceum Oudehoven in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Het toneelspel zorgde er samen met het wonderschone decor, de originele kleding en de door leerlingen verzorgde muziek voor dat het publiek zichzelf even in Wonderland waande.

Donderdag 15 en vrijdag 16 maart 2018 werkten ruim 280 leerlingen uit 4 havo en 4 vwo mee om de strijd om Wonderland, gebaseerd op het bekende werk van Lewis Carroll, op het toneel te tonen. Beide avonden vertolkte Naomi Madern de rol van Alice, een meisje dat door een konijnhol valt en daardoor in Wonderland terecht komt. Op donderdag speelde Loïs Rijksen het Witte konijn, Bas van Houwelingen de Hoedenmaker en Nikki Stevens de Rode Koningin en stonden 50 leerlingen op het toneel. Vrijdagavond speelden 75 acteurs mee en werd het Witte Konijn gespeeld door Lukas de Jong, de hoedenmaker door Andrew Vakilzadeh Ebrahimi en de Rode Koningin door Simone van Horik.

Voor de PA (Praktische Activiteit) van het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming) werkten de leerlingen dit schooljaar aan de verschillende aspecten van de kunstvakken. Binnen de disciplines muziek, decor 2D, decor 3D en drama hebben ze alle onderdelen voor de productie zelf gemaakt of geïnterpreteerd en is de voorstelling het eindresultaat van dit jaarlijkse interdisciplinaire project.

De theaterproductie werd begeleid door de docenten Daan Bucher, Sophie Gordeijns, Carola Loeve, Emiel Noppen en Sandra van Putten.