Geslaagde workshop Poëzie in Gorcums Museum

Tijdens de workshop leerden de deelnemers hoe zij kunst konden omzetten in een gedicht. De middag begon met een inspirerende rondleiding van Gijs Brandt door het Gorcums Museum. Hierna kozen de dichters in spé een kunstwerk dat hen het meest aansprak, en gingen ze aan de slag met een gedicht hierover. Tijdens het schrijven kregen de deelnemers allerlei handige tips en trucs van workshopleider Marieke van Leeuwen. Zij is een welbekende dichter en theatermaker, en heeft ervoor gezorgd dat de gedichten goed uit de verf kwamen. De workshop was een middag hard werken, met resultaten om trots op te zijn.

De workshop Poëzie is een initiatief van de Bibliotheek AanZet, Gorcums Museum en Stichting Literaire Workshop. Allen kijken tevreden terug op deze vorm van samenwerking.

De workshop vond plaats in het kader van de 21e Gorcumse Literatuurprijs, met de opdracht 'Schrijf een gedicht van maximaal 30 regels over het thema Gorcum en omgeving of over het thema Omzien. Organisator Stichting Literaire Workshop heeft alle deelnemers aan de workshop uitgenodigd om hun gedicht in te sturen voor de Gorcumse Literatuurprijs via www.gorcumseliteratuurprijs.nl.