• Kunstenaars Lonneke Jonker en Jessica van Deursen

    Eigen foto

Gezocht: hulp voor recepten Jan in de Zak

GORINCHEM Na het voltooien van het programma 'Voor de draad ermee' starten het Huis van Inspiratie en de culturele partners met het thema 'De Smaak te Pakken'. Vanaf 20 oktober is dit thema de basis van diverse culturele activiteiten, exposities, workshops, lezingen en cultuureducatie.

Kunstenaars Lonneke Jonker en Jessica van Deursen zijn op zoek naar mensen die bekend zijn met de traditionele recepten van Jan in de Zak. Het is een zoetig deegrecept met gember en krenten dat in een doek wordt gebonden en in kokend water wordt gegaard. Ook met zijn Aziatische verschijningsvorm bekend onder de naam Broeder, Bruder, Barudel en Barudana. Voor de expositie in het Gorcums Museum, die van 20 oktober 2018 t/m 10 maart 2019 plaatsvindt, werken Lonneke en Jessica aan een kunstinstallatie, waar bezoekers deze traditionele gerechten kunnen proeven.

Op dit moment zijn zij op zoek naar mensen die nog weten hoe deze traditionele gerechten werden bereid. Graag komen zij bij u langs om uw verhalen te horen en van uw kennis te leren. Deze verhalen worden verzameld op video en tijdens de expositie als 'making off' vertoond. Kunt u helpen? Neem dan contact via de mail: jlvandeursen89@gmail.com.