• Peter Pols, Olivia Baegen, Lotte de Bruin en Monique de Jong ademen rood-wit, GJS.

    Egbert Egberts

'GJS'-meisjes willen groeien

DALEM De elfjarige Olivia Baegen uit Dalem en de zeventienjarige Lotte de Bruin uit Gorinchem Oost zijn échte GJS'ers. Meiden met een rood-wit-voetbalhart. Allebei talentvol.

door Egbert Egberts

Samen met voetbalmoeder Monique de Jong, die de coördinatie doet van de meisjes onder 13 en onder 11, en met Peter Pols , die de vrouwen- en meisjesafdeling onder zijn hoede heeft, willen zij graag aan alle sportieve meiden van Gorinchem en Dalem laten weten dat hun jeugdafdeling nog wel meer jonge voetbalmeiden kan herbergen.
,,Voetbal is een leuke teamsport, je krijgt er nieuwe vriendinnen door, zowel in als buiten het veld. Bij GJS wordt veel voor en met ons gedaan." Olivia wordt aangevuld door Lotte. ,,Onze club staat open voor iedereen. De leiding wil dat iedereen zich hier thuis voelt. Wat er ook gebeurt, ik wil hier ook nooit weg."
Monique de Jong en Peter Pols willen ook graag zorgen voor een prima sfeer. De Jong: ,,Dat maakt het ook aantrekkelijk voor meiden die wel graag willen sporten maar nog niet precies weten wat ze willen doen. We vinden het prima als je het spelletje nog moet leren. Maar we bieden speelsters die talentvol zijn ook een kans om door te kunnen groeien. Dat kan via een meisjesteam, maar voor sommige is meevoetballen met de jongens ook een mogelijkheid om zich te kunnen sterken."
De club kent volgend seizoen wel een gat tussen de onder 13 en 19. Pols:,,We hebben nog te weinig speelsters om <17 en <15 te kunnen formeren. Maar we hebben al wel twee onder 11 teams. De afdeling van onderen naar boven laten groeien is de beste manier om een toekomst voor de talentjes op te bouwen, ons vrijwillig kader daarbij is sowieso al prima geregeld."

Zowel Olivia als Lotte vinden, dat de Gorkumse Jonge Spartanen een familieclub is. ,,Mijn broertje Sven voetbalt hier ook", zo reageert Oliva trots. Naast broer Joey heeft Lotte onder andere een vader die als voetballer bekend is met de club. ,,Dat geeft me een fijn gevoel. Ik ben druk met school, doe volgend jaar eindexamen en moet wel goed plannen om te kunnen blijven voetballen. Maar meedoen zorgt er ook voor dat ik mijn gedachten een beetje kan verzetten. Voetbal is plezier. En ontspanning."
Tijdens een open training van vrijdag 17 mei op de velden in Dalem kunnen meisjes vrijblijvend kennismaken met meisjesvoetbal bij GJS en dat dit zoals Olivia en Lotte dat al een aantal jaren zelf ervaren 'een ontzettend gave sport is om samen te doen'.

Peter Pols: ,,Bij ons kun je dan spelletjes doen met de bal, werken aan je techniek en zelf ook een partijtje spelen. En dat onder deskundige begeleiding van vier speelsters van vrouwen 1, die worden ondersteund door een of meer bekende voetballers. Wie vertellen we nog niet. Dat is een verrassing. Aanmelden mag, maar is niet verplicht. Dat kan via app via 06-12718995 of via e-mail vrouwen-meisjes@gjs-gorinchem.nl. Doelgroep is 9 tot 14 jaar. Andere leeftijdsgroepen kunnen meedoen via proeftrainingen. Graag aanmelden vooraf via hetzelfde e-mailadres." En Olivia en Lotte laten dan ook graag wat van hun voetbalkunsten zien.