• Janus Visser

GO2032 van start in Hipper & Kolfbaan

GORINCHEM Op dinsdag 1 november start GO2032 met een avondvullend programma in Hipper & Kolfbaan, Torenstraat 1a. GO2032 is het kader waarin de toekomstvisie van de stad Gorinchem ontwikkeld wordt. Dat gebeurt via een proces waarbij ook inwoners en andere belanghebbenden betrokken worden.

De toekomstvisie moet een kompas zijn waarmee de gemeente op ontwikkelingen en trends in de toekomst kan anticiperen. In 2032 heeft Gorinchem 650 jaar stadsrechten. Bij de ontwikkeling van de visie van de stad, vormt dat moment het ijkpunt. Om de toekomstvisie vast te stellen wil de gemeente graag van alle belanghebbenden weten hoe zij hun stad zich graag zien ontwikkelen.

Innovatieve manier

"De ontwikkeling van Gorinchem is een zaak van de inwoners, ondernemers maatschappelijke organisaties, gemeentebestuur en de regio om ons heen," zegt burgemeester Govert Veldhuijzen. "Het is dus niet meer dan logisch dat we samen met al deze partijen bespreken wat we belangrijk vinden voor de toekomst van Gorinchem. Dat doen we op een innovatieve manier via GO2032."

Discussies over de toekomst

Op 1 november wordt in Hipper & Kolfbaan duidelijk wat GO2032 betekent en hoe iedere betrokkene kan bijdragen aan de visie van de stad. Dat gebeurt aan de hand van interviews met gasten en ambassadeurs van het project. Er is muziek en cabaret en daarnaast is er veel ruimte om deel te nemen aan de discussie over de toekomst van de stad.

Aanmelden voor de startbijeenkomst op 1 november kan via www.go2032.nl/#kickoff. Het evenement vindt plaats in Hipper & Kolfbaan, Torenstraat 1a. Deelname is gratis, maar er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bijdragen aan de toekomstvisie van de stad kan ook online, via www.go2032.nl of twitter, facebook of instagram.

Label:

GO2032