Golftoernooi KLM Open naar The Dutch in Spijk

SPIJK De gemeente Lingewaal maakte vandaag bekend dat het internationale golftoernooi KLM Open in 2016 gespeeld wordt op golfbaan The Dutch in Spijk, Lingewaal. Het gemeentebestuur is trots dat dit mooie internationale evenement in 2016 in in haar gemeente plaatsvindt.

,,De eigenaren en medewerkers van golfbaan The Dutch zien zo hun grote inzet beloond met de komst van de KLM Open, nadat de Ryder Cup 2018 helaas aan Frankrijk werd toegewezen. The Dutch biedt een baan en accommodatie van internationaal topniveau. Wij als gemeente gaan er van onze kant alles aan doen om de KLM Open in 2016 een fantastische editie te laten beleven," aldus burgemeester Loes van Ruijven - van Leeuwen.

De website van de KLM Open bericht als volgt over The Dutch: ,,The Dutch is ontworpen door Colin Montgomerie en heeft haar ambitie voor het gastheerschap van het KLM Open nooit onder stoelen of banken geschoven. "The Dutch is ontworpen en gebouwd met de kwaliteit van een European Tour Event in gedachten," aldus Alan Saddington, een van de initiatiefnemers van de golfbaan in Spijk. "Nu hebben we de kans om de beste spelers te laten zien dat dat gelukt is. Wij zijn erg trots dat KLM haar vertrouwen in ons heeft gesteld en gaan er de volgende jaren alles aan doen om de baan optimaal te presenteren."

Het zal in 2016 voor het eerst in meer dan dertig jaar zijn dat het KLM Open op een andere baan gespeeld zal worden dan op de Kennemer, de Hilversumsche of de Noordwijkse. ,,Het mag gerust een verrassende keus genoemd worden," beaamt toernooidirecteur Daan Slooter. ,,De keuze voor The Dutch is mede ingegeven door de mogelijkheden om het toernooi verder te laten groeien en wij zijn er van overtuigd dat de baan in 2016 de verwachtingen zal overtreffen."