• Gorcum Actief

Gorcum Actief neemt deel aan Open Havendag

GORINCHEM Tijdens de Open Havendag zaterdag kunnen inwoners op de bank van Gorcum Actief hun hart komen luchten of gezellig een praatje komen maken. De drie fractieleden (v.l.n.r.) Annemarie Pie, Mathieu van Pelt en Everdien Hamann zitten klaar om met inwoners het gesprek aan te gaan.

,,We hebben een kraam op de Kriekenmarkt waar het altijd gezellig toeven is tijdens de Open Havendag," legt Everdien Hamann uit. ,,Onze partij is nu drie jaar actief in de stad en de gemeenteraad. We willen laten zien welke successen we hebben geboekt - dat zijn er nogal wat - en waar we zoal mee bezig zijn. We zoeken contact met de inwoners van de stad om te horen wat er leeft, of er problemen zijn en of wij iets voor hen kunnen betekenen. Dus ik zou zeggen: Kom gezellig langs!"

Gorcum Actief maakte drie jaar geleden een goede start met een actie voor behoud van de Woelse Waard. ,,We hebben met een onderzoek aangetoond dat een overnachtingshaven in dit natuurgebied niet nodig of wenselijk is. In plaats van 17 extra ligplaatsen, komen er nu 4 in de Vluchthaven aan de kant van de Krinkelwinkel, mét walstroom en voorzieningen voor de schippers. Dat is beter," aldus Everdien Hamann.

Naast het reguliere raadswerk heeft Gorcum Actief nog diverse andere speerpunten op de agenda staan zoals behoud van de archeologische vondst Buiten de Waterpoort en de Blauwe Toren als item voor stadspromotie. De Gorcum Actief thema-avond hierover in het gymnasium werd zeer druk bezocht. ,,Natuurlijk is de vesting hét 'Unique Selling Point' van Gorinchem," zegt Everdien Hamann, ,,daar blijft onze aandacht naar uitgaan, maar daarnaast is er nog zoveel meer zoals 'bereikbaarheid en verkeer' en 'jeugd en jongeren' enzovoort. Kom het zaterdag gerust vertellen, we zitten er klaar voor."