Gorcum Boys Choir treedt op in het Beatrixziekenhuis

GORINCHEM Het Gorcum Boys Choir uit Gorinchem verzorgt op woensdag 9 december een optreden voor patiënten en bezoekers van het Beatrixziekenhuis. Van 18.30 tot 19.30 uur zingt het koor in de centrale hal. Iedereen is van harte welkom. De centrale hal is zoals altijd vrij toegankelijk en er staan stoelen voor wie wil gaan zitten.

Dirigent Jeroen Bal is in 2012 opnieuw begonnen met het voormalige Stadskanpenkoor onder de naam Gorcum Boys Choir. Het koor voert een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor stemkwaliteit van de individuele jongens. Het koor zal Christmas Carols zingen. Christmas Carols zijn namelijk niet weg te denken uit Engelse kerstvieringen.

Het optreden van het Gorcum Boys Choir sluit goed aan bij het Planetree-concept waarmee Rivas werkt. Hierbij staat mensgerichte zorg centraal. Heidi Ruis, hoofd klinisch bedrijf in het Beatrixziekenhuis: ,,Met optredens van koren uit de regio kunnen we iets extra's doen voor onze patiënten en bezoekers. Muziek zorgt het voor extra sfeer, waardoor het even niet om ziekte en zorg draait, maar puur om ontspanning en afleiding."

Fotobijschrift: Het Gorcum Boys Choir uit Gorinchem