Gorcumer geeft royaal voor Blauwe Anemoon

GORINCHEM - Door de beslagen ramen van restaurant Merwezicht kon men op 29 januari de hagelstenen over een woeste Merwede zien razen, maar binnen speelde zich een hartverwarmend tafereel af. Serviceclub Tafelronde Gorinchem organiseerde namelijk haar jaarlijkse benefietdiner. Zowel het restaurant als de serre was volgepakt met maarliefst tachtig gasten, die allen van een voortreffelijk viergangendiner genoten. Tussen de gangen door was een veiling georganiseerd met items die grotendeels zelf door de tafelaars verzorgd werden, zoals een Dagje Dokter Tinus en een Masterclass knikkeren van NK Knikkerkampioen. Maar ook gesponsorde items zoals een Smart TV en een bekend Gorcums stilleven (op de foto zichtbaar) kregen een nieuwe trotse eigenaar. De avond bracht een schitterende 9500 euro op. Dit werd wellicht gestimuleerd door het meeslepende betoog van de heer Stamkot, die uitlegde welke sociale functie het inloophuis heeft voor mensen met kanker en hun nabestaanden in Gorinchem en omstreken.

De organisatie dankt graag veilingmeester Sjoerd Meeuwsen, restaurant Merwezicht en de sponsors: Burgman Security, EP Gorkum, Regio Reisburo, Wijnhandel Van Ouwerkerk, DHC advocaten, Mediq Apotheek, Flex&CO, Eetcafé De Knijp, De Betoverde Zolder, Superkeukens, ERU Holland.

Fotobijschrift: Voorzitter Michel Booy overhandigt een cheque van 9500 euro aan een geëmotioneerde Fred Stamkot van Stichting De Blauwe Anemoon.