• Stadfotograaf

Gorcums carnaval gaat voor 'wow-gevoel'

GORINCHEM Stichting Gorcums Carnaval en ESP Entertainment slaan vanaf dit jaar de handen ineen om carnaval in Gorinchem weer groots te maken. De komende drie weken blikken we vooruit op het carnavalsfeest. Deze week: wat staat de Gorcumse feestgangers dit jaar te wachten?

door Tim Hartman

,,De potentie die de Bliekenstad als carnavalsstad heeft, moet de komende jaren er weer uit komen", aldus Gerard van der Meijden van ESP Entertainment. Van der Meijden weet met zijn bedrijf wel hoe je een carnavalsfeestje moet bouwen. Ook het Mispelgat (Zaltbommel) werd uit de sleur getrokken.

Stichting Gorcums Carnaval kan zich de komende jaren volledig richten op de carnavalsoptocht en het zoeken van Prins Carnaval en leden voor de Raad van Elf. De feestjes worden verzorgd door het Vurense zusterbedrijf van ATG Audiovisueel.

,,Gorinchem heeft een enorme potentie. Nog meer dan Zaltbommel en daar hebben we er inmiddels voor gezorgd dat mensen uit Den Bosch naar Zaltbommel komen in plaats van andersom", legt Van der Meijden uit.

Hij vervolgt: ,,Gorcumers gaan op zondag steevast naar Oosterhout. Dit jaar moeten we alvast de nieuwsgierigheid van de Gorcumers wekken en in de komende jaren moeten we proberen iedereen in het Bliekengat te krijgen." Want dat is de naam die schouwburg De Nieuwe Doelen draagt tijdens carnaval. ,,Als de mensen binnenkomen, moeten ze het 'wow-gevoel' krijgen."

Hoe Van der Meijden dat voor zich ziet? ,,Door de aankleding en niet vast te houden aan het ouderwetse carnaval. Carnaval is niet meer 'Er staat een paard in de gang' en 'Bloemetjesgordijn'. Jongeren zijn meer van DJ Galaga en Paul Elstak of après-ski muziek, ouderen houden meer van Frans Duijts en John de Bever. Dit jaar was er geen tijd meer om verschillende zalen in te richten, maar dat is wel de situatie waar je naartoe moet."

Ondanks het gebrek aan tijd, staat er dit jaar een uiterst vermakelijk programma: vrijdagavond 24 februari gaat het Gorcumse carnavalsfeest van start met het Mindervalidebal, waarna het feestgedruis aanhoudt tot aan maandagavond: het Bliekenbal. Ook artiesten zoals Dries Roelvink en Johnny Gold weten dit jaar het Bliekengat al te vinden.

Voor het complete programma en meer informatie: www.gorcumscarnaval.nl.