Gorcums Carnaval zoekt met spoed een nieuwe stadsprins

GORINCHEM ,,Of prinses", aldus het carnavalscommitee. ,,Gewoon iemand met carnaval in zijn bloed." De tijd begint nu echt te dringen, het is bijna de 11e van de 11e. Toch het officiële begin van het carnavalsseizoen. Maar in het eerste weekeind van februari barst het feest pas echt los.

Begin dit jaar nog zwaaide prins Titanius Ridiculus de scepter in de Bliekenstad. Maar Etiënne Bothof, zoals de prins in het dagelijks leven heet, kan geen tijd meer vrijmaken om zijn regentschap voor te zetten. ,,Hij is beginnend zelfstandig ondernemer. Daardoor is het voor hem lastig."

Stadsprins van de Bliekenstad zijn is een bijzondere baan. ,,Aan plezier heeft de prins of prinses zeker geen gebrek, want in Gorinchem weten we echt wel wat carnaval vieren is. En dorst hoeft hij of zij ook zeker niet te lijden."

Gegadigden hoeven niet vanuit Gorinchem te komen, van buiten de stad mag ook iedereen zich aanmelden, het is niet verplicht om in een vereniging te zitten. Aanmelden kan via het secretariaat van Gorcums carnaval via: secretaris@gorcumscarnaval.nl. ,,En aanmelden mag het liefst zo snel mogelijk, want de 11e van de 11e komt snel dichterbij." Meer info op gorcumscarnaval.nl.