• Annet Ardesch

Gorcums Gouden Eeuw-Nu van binnenstad naar stadhuis

GORINCHEM De kunstmanifestatie Gorcums Gouden Eeuw-Nu verhuist na vijf succesvolle weken in de etalages van de binnenstad van Gorinchem, naar de vide van het stadhuis.

Op donderdagavond 1 november om 19.00 uur wordt de tentoonstelling daar geopend door de Wethouder van Cultuur Dick van Zanten.

30 kunstenaars van het Kunstcafé Rivierenland, dat maandelijks bijeenkomt in Fort Vuren, hebben werken gemaakt met als inspiratiebron de schilderijen van bekende Gorcumse schilders uit de 17e eeuw, zoals deze te zien zijn in het Gorcums Museum. Evenzovele winkeliers, particulieren en instellingen hebben de afgelopen periode hun ramen of etalages beschikbaar gesteld. Met het kleurrijke informatie- en routeboekje in de hand zijn honderden belangstellenden door de binnenstad gelopen. Voor groepen en scholieren zijn rondleidingen verzorgd en voor de jeugd was er een interessante speurtocht.

Op de vide van het stadhuis zijn de kunstwerken alle tezamen te bekijken in een mooie tentoonstelling waarbij tevens per object een reproductie van het 17e eeuwse schilderij wordt getoond waar het bewuste kunstwerk op geïnspireerd is.

De expositie is t/m 4 januari te zien tijdens de openingsuren van het stadhuis: maandag t/m donderdag 9.00 – 17.00 uur, vrijdag 9.00 – 12.00 uur en tijdens bijeenkomsten en vergaderingen.