Gorcums nieuwjaarsfeest: 'Bigger and better'

'Dit jaar wordt echt gigantisch'

GORINCHEM Gorinchem zal met oud en nieuw weer dé 'place to be' zijn voor heel Midden-Nederland. Na de knallende start van vorig jaar, komt er dit jaar een vervolg op het nieuwjaarsfeest in de evenementenhal. ,,Nóg groter en nóg beter."

door Tim Hartman

De zomer is amper afgelopen, maar Jaap Harder en Martijn Bakker kijken al met twinkelende ogen vooruit naar het einde van 2016. 'New Years Eve is going insane with a Happy End' luidt het motto van het nieuwjaarsfeest dat ze dit jaar wederom organiseren. ,,Het wordt echt bizar, dit wil je echt niet missen", aldus het tweetal.

Afgelopen vrijdag werd de line-up bekend gemaakt en daarmee werd duidelijk wat voor happy end Harder en Bakker voor ogen hebben. ,,Mental Theo zal de avond knallend afsluiten met zijn 'happy hardcore'." Voor die tijd beklimmen niet de minste dj's het groter geworden podium. Tony Junior, Billy the Kit, DJ Galaga, Moombahteam en Gregor Salto zullen de zaal op zijn kop moeten zetten. ,,Het wordt allemaal nog groter aangepakt. We hebben een grotere zaal van twintig meter hoog. Daardoor worden de special effects nog spectaculairder", aldus Harder.

KASSA'S Met drieduizend bezoekers en nul knokpartijen borduren de twee voort op een succesvol vorig nieuwjaarsfeest met wederom foodtrucks en lichtshows. Al was er toch één groot verbeterpunt: de kassa's. ,,Dat hebben we vorig jaar onderschat", vertelt Bakker. ,,Maar we verzekeren: dit jaar wordt het beter. We hebben nu 22 in plaats van acht kassa's. Dat is bijna drie keer zoveel en we verwachten niet drie keer zoveel mensen."

Niet alleen komen er veertien extra kassa's, de consumptiemunten zijn ook vooraf al te bestellen. Daarnaast worden de bezoekers (zo'n vijfduizend in totaal) meer verspreid over de avond verwacht. Zo begint het feest om half 11 al. ,,Om 12.00 uur moeten mensen er eigenlijk wel bij zijn. We tellen af op een groot LED-scherm van veertien vierkante meter. Op het moment dat de klok 12 uur slaat, ontstaat er een overweldigende special-effect-show die voor het ultieme 'New Years Eve moment' gaat zorgen", schuift Harder zijn enthousiasme niet onder stoel of banken.

BUSSEN Mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer hoeven niet bang te zijn het grootste spektakel te missen: ,,Net als vorig jaar zetten we bussen in. Nu echter drie keer zo veel. Rond kwart voor elf en rond kwart over twaalf." Ook mensen binnen Gorinchem kunnen beroep doen op bussen.

Voor meer informatie en voor de kaartverkoop kunnen feestgangers terecht op www.newyearseve.nl of de Facebookpagina: New Years Eve 2017 Evenementenhal Gorinchem. De eerste duizend kunnen hun kaartje voor 22 euro kopen, daarna zijn de kaartjes 28 euro.