Gorcumse in 'De Tweeling'

'Ik hou van spelen en ik hou van zingen'

 

Charella Hulsbosch

@Charellaa

 

Gorinchem Hanna van Vliet heeft opnieuw een grote rol te pakken. Vanaf dit najaar is de Gorcumse te zien in de musical De Tweeling van Stichting Theateralliantie. De Tweeling is een muzikale versie van het gelijknamige boek van schrijfster Tessa de Loo.

 

De auditie voor De Tweeling is een traject geweest van maanden. De rol spreekt van Vliet gelijk vanaf het begin aan. ,,De Tweeling is een prachtig verhaal over twee jonge meisjes in de bloei van hun leven, tegen de achtergrond van De Tweede Wereldoorlog. Voor mij gaat het stuk vooral over waarom mensen worden wie ze zijn, en over liefde en verlangens. Dat zijn allemaal thema' s waar ik me ook mee bezig houd'', zegt ze.

Als ze uiteindelijk te horen krijgt dat ze de rol krijgt, is ze wel een beetje verbaasd. Van Vliet: ,,Ik had eigenlijk verwacht dat ze voor deze productie grote namen in de hoofdrol zouden willen. Ik vind het echt te gek dat ze Rosa da Silva en mij, jonge actrices, de kans geven om deze rollen te mogen spelen.'' Van Vliet speelt samen met da Silva de tweeling die in het verhaal op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden. Ze groeien op in twee verschillende werelden, de een in Duitsland en de ander in Nederland.

Vorig jaar was de actrice nog door heel Nederland te zien als Pippi Langkous. Hoewel De Tweeling een serieuzere ondertoon heeft, is de stap voor de actrice niet zo groot. ,,Dat klinkt misschien gek maar het gaat voor mij over hetzelfde. Hoe verschillend de rollen ook zijn, het gaat voor mij over spelen. Ik ben juist dankbaar dat ik de kans krijg om nu in een heel ander soort productie te staan'', vertelt ze trots. De liefde voor het genre musical is bij van Vliet de laatste jaren flink gegroeid. ,,Eigenlijk heb ik bij Pippi Langkous pas ontdekt hoe leuk ik het vond om zelf in een musical te spelen. Ik weet niet waarom me dat verbaasde, want eigenlijk is het best logisch. Ik hou van spelen en ik hou van zingen'', besluit de actrice.

De Tweeling is dit najaar te zien in verschillende Nederlandse theaters.

Bijschrift: Hanna van Vliet (links) speelt samen met Rosa da Silva 'De Tweeling' in de gelijknamige musical (Fotograaf: Carli Hermès)