Gorcumse literatuurprijs

GORINCHEM Voor de 24ste keer wordt dit jaar de Gorcumse Literatuurprijs uitgeschreven in Nederland en Vlaanderen. De schrijfopdracht luidt: Schrijf een gedicht over het thema Gorcum en omgeving of over het thema Dichtbij. Inzenden kan tot 31 januari 2018 tot 24.00 uur. Het gedicht mag niet langer zijn dan 30 regels.

Op 15 maart 2018 reikt dichter/rapper Elten Kiene de prijzen uit in Theater 't Pand in Gorinchem.

Maar voor het zover is, helpt deze woordkunstenaar de poëten een beetje op weg. Op 12 november verzorgt hij een workshop voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar van 14.00-17.00 uur in het Gorcums Museum. De Gorcumse jongeren kunnen hun dichtkunsten ook verbeteren tijdens de workshops op de middelbare scholen in Gorinchem. Kiene is medejurylid en zal ook bijdragen aan de juryrapporten.

Verder is er een geldbedrag van € 150 te winnen voor zowel de jongeren als de volwassenen. Publicatie in het literair tijdschrift Schoon Schip is onderdeel van het prijzenpakket, evenals een presentatie van de winnende gedichten in het Woerkums literair café en op het Nederlands dichterspodium.

Meer informatie en de voorwaarden voor het inzenden zijn te vinden op: www.gorcumseliteratuurprijs.nl.