• Gorcumse literatuurprijs

Gorcumse literatuurprijs weer van start

GORINCHEM De Stichting literaire workshop schrijft de Gorcumse literatuurprijs sinds 1988 uit voor Nederland en Vlaanderen. In 2018/ 2019 wordt de prijs voor volwassenen (vanaf 20 jaar) voor de 25ste keer uitgeschreven.

De jongerenprijs (klas 4, 5 en 6 van het middelbaar onderwijs) wordt in dit jaar voor de vijfde keer uitgeschreven. Ter ere van het jubileum wordt een tweede jongerenprijs geïntroduceerd voor klas 1, 2 en 3 van het middelbaar voortgezet onderwijs. Daarmee kent de Gorcumse literatuurprijs voortaan drie prijzen.

De Stichting literaire workshop biedt de Gorcumse middelbare scholen workshops aan met een bekende dichter/ schrijver/ spokenwordsperson.

In samenwerking met de Bibliotheek AanZet en het Gorcums Museum wordt jaarlijks voor volwassenen een zelfde workshop georganiseerd in het museum.

In het jubileumjaar mag de inzending bestaan uit een gedicht of een verhaal. Het thema is Vieren. In voorgaande jaren zijn er per keer tussen de 75 tot 250 inzendingen. Dat zet Gorinchem op de literaire kaart.

Kijk voor de voorwaarden op www.gorcumseliteratuurprijs.nl. De sluitingsdatum voor inzenden is 31 maart 2019. De feestelijke prijsuitreiking is op donderdagavond 29 mei 2019.

Doel van de Stichting literaire workshop is het stimuleren van de expressiviteit in taal van jongeren en volwassenen in de zin van het schrijven en presenteren van eigen werk, door middel van het volgen van workshops en het meedoen aan de Gorcumse literatuurprijs.