• Persfoto Daniel Roos
  • Persfoto Tim Schenau

Gorcumse singer-songwriters bij Gorcum Live

GORINCHEM Zaterdag 20 april staat Gorcum Live in de Aanlegsteiger in Gorinchem in het teken van singer-songwriters. Twee singer-songwriters van Gorcumse bodem betreden het podium: Daniel Roos (piano pop/rock) en Tim Schenau (akoestisch/folk). Deuren open om 20:30, start programma om 21:00.

Singer-songwriter en pianist Daniel Roos groeide op in Gorinchem. Geïnspireerd door artiesten als Billy Joel, Elton John en Ray Charles speelt hij soulvolle piano pop/rock. Daniel gaf onder meer muzikale workshops met funklegende Joe Bowie van Defunkt en produceerde muziek voor verschillende theatervoorstellingen. Daarnaast ging hij vijf keer op tournee met de Haagse cabaretier Sjaak Bral. Na twee EP's met eigen werk bracht hij het album 'Catching Waves' uit; volgens Muziekwereld.com "een uitstekend album (…) dat aantoont dat het wel snor zit met de Nederlandse popscene".

Tim Schenau groeide op in Gorinchem en leerde gitaar spelen van zijn muzikale vader. Vanaf die tijd heeft Tim het gitaarspelen eigen gemaakt, trad hij samen op met zijn vader en leerde zichzelf zingen met behulp van een oldschool taperecorder. Geïnspireerd door vrienden die met muziek bezig waren kreeg hij steeds meer zin in optreden en kan nu dan ook zijn kunsten vertonen bij Gorcum Live. Zijn smaak ligt vooral bij folk-artiesten zoals Mumford & Sons en Flogging Molly, maar ook Eddy Vedder en Bruce Springsteen.

Dit alles vindt plaats op het podium in de Aanlegsteiger (Vissersdijk 30 in Gorinchem). Meer informatie is te vinden op gorcumlive.nl of fb.com/gorcumlive. Om 20:30 gaan de deuren open en is er gratis koffie en thee. Leden Gorcum Live gratis (lidmaatschap €10,-), normale entree 4 euro. De eerste artiest begint om 21:00.