• ZHZActueel.nl / Politie Dordrecht
  • ZHZActueel.nl / Politie Dordrecht

Gorcumse veelpleger aangehouden na achtervolging in Dordrecht

GORINCEHM / DORDRECHT - De politie heeft vrijdag 20 november 2015 een 47-jarige veelpleger uit Gorincehm aangehouden. Surveillerende agenten zagen op de snelweg A16 een auto rijden, die van diefstal afkomstig was. Zij besloten het voertuig te volgen, met als doel de bestuurder aan te houden. De bestuurder had daar geen zin in en besloot er vandoor te gaan.

''Een achtervolging met wild-west-taferelen volgde, vanaf de N3 over de Rijksstraatweg, waarbij de bestuurder levensgevaarlijke capriolen uithaalde. Het is een wonder te noemen dat hier geen ongelukken door zijn ontstaan'', aldus de Dordtse politie.

Op de Witte de Withstraat eindigde de achtervolging. De verdachte verloor de macht over het stuur en 'parkeerde' zijn auto op een paal. Hierna vluchtte hij te voet verder. De agenten gingen hierop ook te voet verder. Kort hierop hielden zij de bestuurder, een 47-jarige veelpleger uit Gorinchem,aan. In het gestolen voertuig troffen zij ook nog een tweetal fietsen aan, die bij een inbraak waren weggenomen. De man is ingesloten en mag het een en ander uit gaan leggen.