Gorinchem en Rijkswaterstaat ondertekenen bestuursovereenkomst Gorinchem-Noord

GORINCHEM De gemeente Gorinchem en Rijkswaterstaat hebben maandag 15 juni de overeenkomst ondertekend voor de aansluiting A27 Gorinchem-Noord. Dit maakt de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Groote Haar mogelijk.

De aansluiting op de A27 bij Gorinchem-Noord is van groot belang voor de bereikbaarheid van bedrijventerrein de Goote Haar. Rijkswaterstaat kan deze aansluiting opnemen in de plannen die gemaakt worden voor de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder. De gemeente Gorinchem wijzigt dan haar bestemmingsplan. Vandaag zijn de afspraken vastgelegd om deze procedures op elkaar af te stemmen.

Een belangrijke stap. Wethouder Arjen Rijsdijk: ,,Ik ben erg blij met deze overeenkomst. Nu kunnen we echt een begin maken met de ontwikkeling van het duurzame bedrijventerrein in Gorinchem-Noord."

Hoofdingenieur-Directeur Jannita Robberse van Rijkswaterstaat: ,,De verbreding van de A27 betekent veel goeds voor de bereikbaarheid van de regio. Deze overeenkomst is een mooie stap om dat ook bij Gorinchem-Noord vorm te geven."

Daarnaast zijn het Waterschap Rivierenlanden en de gemeenten Giessenlanden en Gorinchem een overeenkomst aan het voorbereiden over de aantakking van het onderliggend wegennet op de nieuwe aansluiting op de A27. Deze aansluiting is niet alleen bedoeld voor Groote Haar maar ook om bestaande verkeersknelpunten in de omgeving op te lossen.