• Etienne Hessels

Gorinchem feestend 2016 in

GORINCHEM De Gorcumse Evenementenhal was oudjaarsnacht het epicentrum van feestgedruis. Ruim drieduizend feestgangers kwamen naar de hal om met zijn allen het nieuwe jaar goed in te luiden. En dat is gelukt, vindt Jaap Harder, organisator van New Years Eve. Samen met Martijn Bakker stak hij zijn nek uit om Gorinchem datgene te geven dat al zo lang niet meer was geweest: een topfeest. ,,Het was echt fantastisch", blikt Harder terug op de jaarwisseling.

Tim Hartman

t@Namtrah09

,,De countdown om 3 uur was echt heel tof", benoemt Harder zijn hoogtepunt van de avond. Waar alle feestgangers om 12 uur het nieuwe jaar al hadden ingeluid werd dat in de hal nog maar een keer over gedaan.

,,Verder vloog de avond echt voorbij. Martijn en ik hebben geholpen waar we konden. Zo'n eerste keer is toch altijd maar even afwachten wat er gebeurt." En zo'n eerste keer is het ook altijd even kijken naar wat er de volgende keer beter kan: ,,Niets is de eerste keer perfect. Er zaten nog wel wat kinderziektes in", vertelt Harder. Hij benoemt het punt dat ook op Facebook al veelvuldig besproken werd: de kassa's voor de munten. ,,Daar hebben we ons op verkeken", geeft hij toe. ,,We mede-organiseren natuurlijk al jarenlang de zomerfeesten en daar hebben we altijd twaalf kassa's voor negenduizend mensen. We dachten dus dat acht kassa's voor drieduizend mensen wel genoeg zou zijn. Dat zal ons niet meer gebeuren."

Er is nog niet geëvalueerd, maar het zit er dik in dat dit het begin van een jaarlijkse traditie is. ,,De grote rijen buiten waren binnen no-time weg en de lockers werkten top", somt Harder op.

Het meest tevreden is hij over het feit dat er geen enkele klap gevallen is: ,,Mensen hebben toch een flinke borrel op en er is er altijd wel eentje die chagrijnig is, maar er is geen enkel incident geweest."

Ook de reacties die Harder krijgt, zijn positief: ,,Het is zo goed omarmd. We zijn al op zoek naar andere data voor feesten door het jaar heen. Dat valt niet mee door de vele beurzen in de Evenementenhal. Misschien in oktober", sluit hij af. OOk politie en gemeente hebben de organisatie laten weten erg tevreden te zijn met het verloop van het feest.