• Etienne Hessels

Gorinchem feestend 2017 in

GORINCHEM De Gorcumse Evenementenhal was met oud en nieuw het epicentrum van Midden-Nederland. Zo'n drieduizend feestgangers uit Gorinchem en omstreken luidden het nieuwe jaar in op New Years Eve 2017. ,,Het was fantastisch", aldus organisator Jaap Harder.

door Tim Hartman

Jaap Harder en Martijn Bakker organiseerden dit jaar voor het tweede jaar op rij het grootste nieuwjaarsfeest van de regio. Waar vorig jaar nog enig gemor was over de muntenverkoop waren er zaterdagnacht enkel vrolijke gezichten te zien op de grootste feestlocatie van Gorinchem. ,,Martijn en ik zijn helemaal blij", vertelt Harder. ,,We hadden veel meer muntenautomaten. Dat was onze grootste zorg dit jaar, of het voldoende zou zijn. Op het allerdrukste moment stond er een wachtrij van vijf minuten bij de kassa's. Perfect!"

DJ Galaga, Moombahteam, Gregor Salto, Billy the Kit, Tony junior en Mental Theo draaiden van 22.30 uur oudjaarsavond tot 06.00 uur in de vroege nieuwjaarsochtend de plaatjes aan elkaar. Of Harder zelf ook een beetje heeft kunnen genieten? ,,Nog steeds. Het was echt fantastisch."

Nieuw dit jaar was de countdown om twaalf uur 's nachts. ,,Geslaagd", zo vond Harder, maar toch werd er het nodige vuurwerk voor later die nacht bewaard: ,,Er waren driehonderd man bij de countdown. Het was vooraf lastig in te schatten hoeveel mensen er op af zouden komen, maar we waren er blij mee. We hebben wel wat vuurwerk verplaatst naar drie uur. Het was zonde om al het spektakel al te laten zien voordat de grote menigte binnen was."

Het thema 'bigger and better' mag naar aanleiding van alle positieve reacties terecht genoemd worden. Ook Harder kijkt vol tevredenheid terug. ,,Ik denk dat het inderdaad grootser en beter was. Hopelijk kunnen we het feest volgend jaar wéér ietsjes mooier maken."