Gorinchem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

GORINCHEM Samen met de gemeenten Arnhem en Hoogeveen is Gorinchem genomineerd voor de verkiezing voor 'Sportgemeente van het jaar 2015'. De jeugdzaalvoetbalcompetitie die de gemeente had ingediend voor de verkiezing van 'Sportinitiatief van het jaar' is niet genomineerd.

Arjan Versluis van de gemeente Gorinchem en Gorinchem Beweegt is onwijs trots op de nominatie. ,,We zijn genomineerd op basis van het sportplan dat we hebben ontwikkeld waarmee we begonnen zijn in 2012 en dat doorloopt tot eind 2015. Naast de missie 'alle Gorcumers een leven lang actief' was een van de doelen voor 2015 zover te zijn met het realiseren van onze ambities dat we een verantwoorde voordracht konden doen voor deze verkiezing. We zitten bij de laatste drie en kunnen dus zeggen dat we ook dit doel bereikt hebben."

Wat Gorinchem onderscheid van andere gemeenten is de brede aandacht voor de wijk. Zo heeft elke wijk een Buurtsportcoach vanuit Gorinchem Beweegt. Deze werken vanuit verschillende beleidsvelden, waarbij sport niet het enige aandachtspunt is. Zo werken we ook aan het bevorderen van een gezonde leefstijl en vervullen we een makelaarsfunctie op het gebied van cultuureducatie. Daarnaast zijn de Buurtsportcoaches beschikbaar om organisaties en inwoners van de wijk verder te helpen met hun ideeën en initiatieven. ,,We richten ons op alle Gorcumers, waarbij we extra aandacht hebben voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een beperking en ouderen. We hebben de ambitie sport als middel in te zetten om maatschappelijke doelen te bereiken en verbindingen te leggen. Daarmee is het belangrijkste speerpunt de samenwerking tussen verschillende partijen", aldus Versluis.

Ook Michiel van Zanten, de buurtsportcoach van de wijken Stalkaarsen en de Haarwijk, is erg trots op de nominatie. ,,Het is een bevestiging van wat we binnen Gorinchem op sportief gebied aan het doen zijn. Wij inspireren mensen op sportief- en gezondheidsgebied, de positieve reacties die we vervolgens krijgen van de bewoners zijn misschien nog wel meer waard dan zo'n nominatie."