• Mariengaarde bij Typhoon

    foto: GP-foto

Gorinchem genomineerd voor Sportgemeente van het jaar en Beste initiatief

GORINCHEM Gorinchem strijdt dit jaar samen met Rotterdam en Veenendaal om de eervolle titel Sportgemeente van het jaar. Ook is het Gorcumse initiatief ' Beweegcoach zorg' genomineerd als beste sportinitiatief. Dit initiatief moet het opnemen tegen 'Urban Sports, sporten van de straat' in Breda en het sportinitiatief 'Happy Life' in Deventer. 

Wethouder Joost van der Geest is blij met het binnenhalen van de nominaties. ,,In Gorinchem zien we sporten niet als doel, maar als middel om te komen tot een verbonden, sterke en kleurrijke samenleving. Dit doen we niet alleen, maar met Gorcumers en organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor sport en beweging in onze stad. Niet alleen in het verenigingsleven, maar ook in het jongerenwerk, cultuur, onderwijs, zorg, kinderopvang en bedrijfsleven. We zijn dan ook ontzettend trots op deze waardering voor alle Spelbepalers die zich inzetten voor 'de Kracht van Sport' in Gorinchem."

Gemeente Gorinchem is twee keer eerder genomineerd geweest. In 2014 voor het Beste Initiatief en in 2015 voor Sportgemeente. En nu is de gemeente dus voor twee prijzen in de race.

Een vakjury die bestaat uit bestuurders/directeuren van toonaangevende organisaties die actief zijn in de wereld van lokaal sport- en beweegbeleid bepaalt de uiteindelijke winnaar van de titel 'Sportgemeente van het jaar 2018'. De jury staat onder voorzitterschap van VSG-voorzitter Lucas Bolsius, burgemeester van gemeente Amersfoort. De winnaar van het 'Beste initiatief 2017/2018' wordt gekozen door een publieksjury bestaande uit 75 collega's van andere Nederlandse gemeenten.

De winnaars worden woensdagavond 26 september, tijdens het VSG-jaarcongres in Breda, bekend gemaakt.