• BDUmedia

Gorinchem krijgt Montessorischool

GORINCHEM Er komt een Montessorischool in de nieuwe brede school die de gemeente Gorinchem in de wijk Hoog Dalem gaat bouwen. In de brede school krijgen in totaal twee basisscholen en Stichting Kinderopvang Gorinchem een plek. De planning is dat dit gebouw in 2021 wordt opgeleverd, de Montessorischool start echter in september van dit jaar al met een kleutergroep op een tijdelijke locatie aan de Top Naeffstraat in Gorinchem. 

,,Een jaar geleden hebben veel ouders en medewerkers hun wensen en verwachtingen over deze nieuwe school al uitgesproken", laat J. van Veen van Stichting OVO in een brief weten. ,,De uitkomsten waren duidelijk. De nieuwe school in Hoog Dalem moet een kleinschalige, vriendelijke en duurzame school worden waar kinderen ontdekkend en spelend kunnen leren, op eigen temp en met uitdagende materialen." Volgens OVO sluit het Montessori-onderwijs het beste aan op deze wens.
Per september 2019 start Montessori Hoog Dalem met een kleutergroep aan de Top Naeffstraat waar voorheen het Tiener College was gevestigd. ,,Onder begeleiding van Hogeschool Rotterdam gaan twee OVO leerkrachten daar met de eerste kinderen aan de slag. Het is de bedoeling dat de school de komende twee jaar op deze locatie verder groeit om vervolgens in 2021 te verhuizen naar de definitieve locatie in Hoog Dalem." 
OVO heeft inmiddels een groep van zeven leerkrachten gevormd die zorg zullen gaan dragen voor het onderwijs op de nieuwe school. Deze leerkrachten krijgen allen een Montessori-opleiding. Stichting OVO heeft Actief Ouderschap en de Montessori opleidingen van Hogeschool Rotterdam gevraagd om de school samen met deze leerkrachten op te zetten. 

Kijk voor meer informatie over Montessori Hoog Dalem op www.montessorihoogdalem.nl