• Ballen op de Wallen

Gorinchem wordt groot golfparadijs

GORINCHEM De golfballen vliegen je aankomend weekend om de oren in de Gorcumse binnenstad. Met de 'Gorcum Open' worden een week na de KLM Open in Spijk de golfliefhebbers in de regio nog een weekje langer op hun wenken bediend.

door Tim Hartman

Midgetgolfen op de Varkenmarkt, een balletje slaan op de stadswallen of andere leuke golfactiviteiten (zoals voetgolf en golfdarts) op het Kazerneplein 's zaterdags en in de binnenstad 's zondags. Gorinchem verandert aanstaand weekend in een groot golfparadijs voor zowel jong als oud.

Vorig jaar werd de Gorcum Open tegelijkertijd met de KLM Open gehouden, maar er is dit jaar voor gekozen om het Gorcumse evenement een weekje later te doen om juist de doelgroep die op de KLM Open van professioneel golf ook naar de Gorcumse binnenstad te loodsen. ,,De activiteiten worden allemaal georganiseerd door de ondernemers van Hartje Gorkum", vertelt binnenstadsmanager Nita van Wijngaarden.

,,Het zijn ludieke activiteiten met een knipoog", aldus Van Wijngaarden. ,,Naast alle golfactiviteiten is er ook muziek en een goochelaar. Er komt een theatergezelschap optreden en er rijden golfkarretjes door de binnenstad waarin mensen zich kunnen laten vervoeren. Het is bovendien koopzondag en we hopen op een zonnetje zodat er weer lekker veel reuring in de stad is. Er komen veel mensen van buitenaf voor de boten- en camperbeurs dus die mensen kunnen zo meteen zien dat er van alles te beleven is in Gorinchem."

 

BALLEN OP DE WALLEN Een van de activiteiten is 'Ballen op de Wallen', dat dit jaar haar vijfde verjaardag viert. Tijdens 'Ballen op de Wallen' worden de stadswallen omgetoverd tot golfcourse. Dit golffeestje wordt al vijf jaar lang georganiseerd door de Junior Kamer Gorinchem. ,,Normaal gesproken in de eerste week van oktober, maar nu slaan we de armen ineen met de Gorcum Open. Het is een mooie promotie voor de stadswallen", aldus Dennis van der Meer.

Veertig tot vijftig mensen die menen een beetje balgevoel te hebben konden zich (nog steeds) opgeven om achttien holes verspreid over de stadswallen af te gaan. ,,Een zeer uitdagend parcours", vertelt Van der Meer. ,,Het parcours is destijds opgezet door een professional van de golfbaan nabij de Efteling. Naast de molen, vanaf de dijk: er zijn een aantal schitterende holes. Twee jaar geleden zijn we helemaal weg geregend, maar toch waren er alleen maar lachende gezichten. Dan weet je dat het een leuk evenement is."

Voor meer informatie over en inschrijven voor 'Ballen op de Wallen', zie www.ballenopdewallen.nl. Meer informatie over de Gorcum Open en het programma is te vinden op www.mooigorinchem.nl.