• Bibliotheek Aanzet
  • Bibliotheek Aanzet

Gorinchemse Kinderjury in de Bibliotheek

GORINCHEM Een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek: op donderdagmiddag 19 april werd in het bijzijn van 18 enthousiaste kinderen en een groepje ouders, de uitslag van de Gorinchemse Kinderjury bekend gemaakt.

Dit jaar stelde Gorinchem Beweegt de Gorinchemse Kinderjury samen, in samenwerking met de Bibliotheek AanZet. Voor deze jury hebben 18 enthousiaste lezers de nieuwste kinderboeken gelezen, besproken en beoordeeld, allemaal uit het jaar 2017. Na vijf bijeenkomsten in de bibliotheek waren de juryleden heel benieuwd om te horen welke boeken als winnaar uit de bus gekomen zijn. Tot dat moment was de uitslag geheim!

De kinderen hebben zelf geraden welke boeken de hoogste score hebben behaald, aan de hand van voorgelezen fragmentjes uit hun favoriete boeken. Vervolgens is de Top 3 onthuld voor de twee leeftijdsgroepen, van 7 tot 9 jaar en van 10 tot 12 jaar.

Dit is de uitslag:

7 – 9 JAAR

1. Het geheim van de vergeten tunnel en Het geheim van de gouden hagedis

2. GriezelWielen

3. Floor, goed geregeld

10 – 12 JAAR

1.Operatie Pisang

2. Niet thuis

3. Winston: kat met een geheime missie

Tot 16 mei 2018 kunnen alle kinderen in Nederland nog zelf stemmen op het beste boek uit 2017 op www.kinderjury.nl. De prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt uitgereikt op woensdag 28 juni.