• Marcel Köppen
  • Marcel Köppen
  • Marcel Köppen

Griezelige verhalen, workshops en activiteiten tijdens Slot Boekenstein

POEDEROIJEN Op zondag 8 oktober staat Slot Loevestein volledig in het teken van kinderboeken, lezen en schrijven. Loevestein en boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds Hugo de Groot in 1621 ontsnapte in een boekenkist. Met Slot Boekenstein worden geschiedenisverhalen en verhalen uit deze tijd samengebracht. Slot Boekenstein sluit aan bij de Kinderboekenweek en het thema griezelen.

Beheerder en evenementen-organisator Tim Schrijver legt het belang van Slot Boekenstein uit: ,,(Voor)lezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Met Slot Boekenstein spelen we hierop in met tal van activiteiten, workshops en verhalen. Het is een leuk, en ook leerzaam, dagje uit voor kinderen en hun (groot)ouders." Gevraagd naar de verschillende activiteiten begint Tim te stralen. ,,We hebben niet stilgezeten dit jaar! Kinderen kunnen leren vloggen, aansluiten bij een theater workshop, meedoen met de voorleeschallenge, genieten van een optreden van Igor Krulsnor, ganzenveer schrijven, boekiewoekiedansen, en nog veel meer. Er is van alles te beleven. Nieuw is trouwens ook het kinderboekenbal, dat wordt een knaller van een afsluiter!"

Na een middag vol fantastische activiteiten is er aansluitend een feest; een waar Kinderboekenbal. Tijdens deze avond worden kinderen en hun (groot) ouders ontvangen door de pretkok, waarna ze genieten van een klein dinerbuffet, muziek en entertainment. Het buffet zal ook geheel in het teken staan van het thema 'griezelen' met o.a. heksensoep en griezelsoep. Een dj zal deze avond het entertainment verzorgen, en samen met de kinderen zorgen voor gezelligheid en plezier. Tijdens de avond kunnen de kinderen hun beste dansmoves laten zien en natuurlijk de in middag geleerde Boekiewoekiedans. Aan het einde van de avond krijgen alle kinderen een goodie-bag mee naar huis, als aandenken aan een onvergetelijke dag/avond. Tim geeft als afsluiter nog een handige tip mee: ,,Let wel, er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar voor het Kinderboekenbal. Wil je er absoluut bij zijn, koop dan je kaartje online in de voorverkoop. Tot 4 oktober is er een vroegboekkorting voor combi-tickets van het dagprogramma en het bal."

Voor het dagprogramma gelden de reguliere entreeprijzen; voor volwassenen € 13,50 en kinderen 4-18 jaar € 9,00. Kinderen 0 t/m 3 jaar en museumkaart: gratis.

Voor het Boekenbal-arrangement inclusief buffet, geldt een entreeprijs van €17,50 (voor kinderen en volwassenen). Museumkaarten zijn niet geldig voor het kinderboekenbal.

Beide evenementen bezoeken is natuurlijk het allerleukst, hiervoor is er een speciaal combi-ticket. Tot 4 oktober is er een vroegboekkorting van € 6,50 en betalen volwassenen €24,50 en kinderen € 19,50. Vanaf 5 oktober gelden de regulieren prijzen, voor volwassenen €31,00 en voor kinderen €26,50.

Voor de workshops ter plaatse aanmelden. De overige activiteiten zijn zonder reservering bij te wonen. Slot Boekenstein wordt mede mogelijk gemaakt door Gelderse Streken

en het Rivierenlandfonds. Voor meer informatie: www.slotloevestein.nl