Groen licht voor verkoop Torenflat in Gorinchem

GORINCHEM De verkoop van de Torenflat in de Haarwijk in Gorinchem is rond. De Autoriteit Woningcorporaties heeft haar goedkeuring gegeven. Dit betekent dat binnenkort de leveringsakte kan worden getekend. Poort6 draagt de Torenflat over aan een belegger, waarbij het beheer in handen komt van De Molen Vastgoed Beheer uit Ridderkerk.

De koper is een belegger die vaker bezit van woningcorporaties heeft gekocht en het beheer heeft overgedragen aan De Molen Vastgoed Beheer. Deze organisatie is al meer dan 15 jaar actief in Rotterdam en omstreken als beheerder en verhuurder van appartementen. Binnenkort voegen zij ook de Torenflat toe aan hun portefeuille.

Een van de voorwaarden bij het verkooptraject is dat de koper de Torenflat renoveert. René Wiersema, directeur-bestuurder Poort6: ,,Wij hebben er het volste vertrouwen in dat deze partij ervoor zorgt dat de Torenflat na renovatie weer een mooie aanvulling vormt op het woningaanbod in de Haarwijk. Het was voor Poort6 niet haalbaar om deze renovatie zelf uit te voeren. Dat zou een te grote investering zijn geweest op één specifieke locatie. Dan hadden we op andere locaties in Gorinchem weinig meer kunnen doen. Daarnaast richten wij ons zoveel mogelijk op sociale huurwoningen, terwijl vrije sector huurwoningen in de Haarwijk juist een goede aanvulling vormen op het bestaande woningaanbod. We zijn er daarom blij mee dat we een partij hebben gevonden die langjarig wil investeren in de Torenflat."

De daadwerkelijke levering wordt op dit moment voorbereid. De verwachting is dat de levering rond 1 september zal plaatsvinden. De Molen Vastgoed heeft het beheer van de Torenflat inmiddels al overgenomen. De renovatieplannen worden op een later moment bekend gemaakt. Er komen zowel sociale huurwoningen als vrije sector huurwoningen.