• Erik van Lent

GroenLintjesregen bij GroenLinks

GORINCHEM GroenLinks verzorgde zondag 11 maart weer de uitreiking van het GroenLintje. In een overvolle GroenLinksWinkel, waar ruim 50 mensen zich verzameld hadden, werd bekend gemaakt wie het GroenLintje 2018 gewonnen heeft.

Voor deze aanmoedigingsprijs voor mensen die zich inzetten voor natuur en milieu, waren dit jaar 4 genomineerden: De Gorkumse Fietskoerier Marcel Herrewijn; Pepijn Saarloos en Kimottevanger van de Windroos, voor hun initiatief om afvalscheiding op school te bevorderen, Angela Damhuis en Elma van der Wiel, de initiatiefnemers van de Geefwinkel en Annemarie van Lent, Judith Peters en Saskia Muilwijk, die gezamenlijk het initiatief namen voor de natuurspeelplaats in Stalkaarsen.

Uit de genomineerden, die door inwoners van Gorinchem zijn aangedragen, zou GroenLinks een winnaar kiezen. Lijsttrekker Rutger van Breemen sprak de aanwezigen toe: ,,Het leuke aan het GroenLintje is dat er elk jaar weer nieuwe groene initiatieven voorgedragen worden, waarvan we niet wisten dat ze er waren! Zo zie je steeds weer hoeveel mensen zich inzetten voor natuur en milieu!"

Toen hij toekwam aan de bekendmaking van de winnaar, gaf Van Breemen toe dat het dit jaar extra moeilijk was. ,,We hebben er lang over moeten praten wie er nou moest winnen, want het zijn alle vier ontzettend goede én enorm uiteenlopende genomineerden", legde de lijsttrekker uit. Uiteindelijk hebben de GroenLinksers daarom besloten dat alle vier de genomineerden een GroenLintje verdienen. Alle winnaars waren erg enthousiast dat ze in de prijzen vielen. ,,Het is al mooi om die kinderen in de natuurspeelplaats te zien spelen, maar beloond worden met het GroenLintje is de kers op de taart," aldus Saskia Muilwijk. ,,GroenLinks is ook eigenlijk niet een partij van de competities, en deze vier initiatieven zijn allemaal heel erg goed! Daarom krijgt vandaag iedereen een GroenLintje", vertelt Van Breemen later over de keus om iedereen te laten winnen.

Na deze lintjesregen kregen de winnaars nog een bos bloemen en was er nog een gezellige bijeenkomst om na te praten en elkaar te ontmoeten.