• ANP Foto

Groot scholierendebat in de bibliotheek

GORINCHEM Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Om de thema's die spelen goed onder de aandacht te brengen, zijn de lokale middelbare scholen benaderd mee te doen aan een groot scholierendebat. Op dinsdagavond 6 maart gaan leerlingen van vier plaatselijke scholen van het voortgezet onderwijs in Bibliotheek Gorinchem met elkaar in debat. De deelnemende scholen zijn: Het Gomarus, Fortes Lyceum, Lyceum Oude Hoven en het Gymnasium Camphusianum. Het debat begint om 19.30 uur en is voor alle geïnteresseerden toegankelijk.

Leerlingen debatteren aan de hand van een zestal stellingen in teamverband en een-op-een met elkaar. De avond wordt professioneel begeleid door Lies van Aelst, actief SP lid, zowel provinciaal als gemeentelijk. De debaters worden beoordeeld door een professionele en ervaren driekoppige jury. Natuurlijk is het leuk als er veel publiek aanwezig is om de deelnemers aan te moedigen. Iedereen is welkom!

De twee winnaars van deze avond gaan nogmaals in debat voorafgaand aan het Lijsttrekkersdebat van de lokale partijen. Dit is op dinsdagavond 13 maart van 19.30 tot 20.00 uur in Theater de Vijfzinnen.