• Irene Damminga
  • Irene Damminga

Grote opkomst lustrumavond Dichterspodium

WERKENDM Er waren dinsdag 4 oktober al extra stoelen neergezet, maar vijftig stoelen waren ruim onvoldoende voor de opkomst bij het eerste lustrum in de bibliotheek van Werkendam. Alles waar op gezeten kon worden werd aangewend om iedereen een plaats te geven.

De avond werd geopend door Marina Zwaan, directeur van de bieb. Zij had een 'weekendje weg' bij zich voor Marcel Vaandrager, oprichter van het podium. Vaandrager zette op zijn beurt de directeur in de bloemetjes evenals fotografe Irene Damminga, die al vijf jaar de fotoreportages van het podium maakt.

Dichter van de maand Frank van Pamelen, kleinkunstenaar, schrijver en columnist nam het publiek op dichterlijke en humoristische wijze mee naar voorvallen in zijn taalkundige carrière bij de omroep en elders.

De dames van Vocal Group Lava verzorgden a capella twee optredens en zongen volgens velen de sterren van de hemel. Aan het einde van de avond bedankte Vaandrager het publiek met voor iedereen een vaasje met een bloemetje. Na afloop werd er een drankje geschonken en getoast op het lustrum.