HAEVN, The Kik en Danny Vera op Zomerfeest

GORINCHEM HAEVN staat woensdag 17 augustus op de Groenmarkt. HAEVN is een samenwerking tussen singer-songwriter Marijn van der Meer en filmmuziek-componist Jorrit Kleijnen. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen resulteerde in de indringende debuutsingle 'Where The Heart Is'. Deze eerste samenwerking werd al snel opgemerkt door Volvo die het nummer gebruikte onder één van hun reclames, waardoor 'Where The Heart Is' in heel Europa bekend werd. Een vliegende start voor deze nieuwe Nederlandse band. Al snel werd een ander nummer van HAEVN gebruikt onder een reclame van BMW. HAEVN werkt momenteel aan hun debuutalbum, verkocht Paradiso in één klap, speelt op Concert at Sea en aan het einde van de vakantie dus ook op het Zomerfeest.

Na HAEVN betreedt The Kik het grootste podium van de Arkelstad. Je hoort bij The Kik gouden melodieën en spitsvondige teksten, geïnspireerd door o.a. The Beatles en The Kinks. Niet alleen gitaren en vocalen, maar ook blazers, strijkers en zelfs een draaiorgel. De ervaring die ze hebben opgedaan tijdens Lowlands, Parkpop en als huisband van De Wereld Draait Door zullen ze moeiteloos op het publiek weten over te brengen.

De woensdagavond wordt dit jaar afgesloten door Danny Vera. Veel mensen kennen de immer stijlvol geklede Danny Vera als frontman van de Voetbal Inside huisband. ,,Hij zou ook een prima artiest zijn voor de finaleavond van de Proxsys Champions Cup in de kerstvakantie, maar ja…dat feestje gaat niet door", aldus voorzitter Kees van Willigen van zowel het Gorcumse Zomerfeest als het 'Winterfeest'. De Zeeuwse zanger, muzikant en songwriter ziet er niet alleen uit als een held uit de jaren '50 of '60, maar zo klinkt hij ook. Een sound die doet denken aan Elvis Presley en Johnny Cash en waarop je haast niet stil kunt blijven staan. Naast zijn eigen nummers speelt Danny Vera veel covers, die hij altijd naar zijn eigen hand weet te zetten. Zo covert hij nummers van Amy Winehouse, Rihanna, Emili Sandé maar ook Johnny Cash, Roy Orbison en Bruce Spingsteen.

Met de bekendmaking van de woensdagavond ziet het volledige programma van het Zomerfeest op de Groenmarkt er als volgt uit:

Dinsdag 16 augustus: Oakmadness, Ronnie Flex, Jebroer, Mr. Polska

Woensdag 17 augustus: HAEVN, Danny Vera, The Kik

Donderdag 18 augustus: The Brahms, Lucas Hamming, MUSEST

Vrijdag 19 augustus: Tom Ven, Tim van Werd, Jay Hardway, Tony Junior

Zaterdag 20 augustus: Talent@Gorcum, Willem de Wijs, Rave van Fortuin, Mental Theo

Zondag 21 augustus: Gare du Nord

Zie ook www.zomerfeest.nl en de diverse social media.