• Jan Noorlandt

Hardlopen in hartje centrum

GORINCHEM Vanaf de Varkenmarkt dwars door de Gorcumse binnenstad hardlopen. Vrijdag 9 juni staat de tweede editie van de Gorcum City Run op het programma.

door Tim Hartman

,,Er zijn afstanden voor iedereen", begint Cor van Vlaanderen. Namens atletiekvereniging Typhoon sloeg hij vorig jaar de handen ineen met Dick de Goeij van Run a bit, die onder andere ook de Crazy River Run mede organiseert. ,,Die run is voornamelijk over de dijk richting Vuren en buiten het centrum van Gorinchem. Met de Gorcum City Run geven we de binnenstad van Gorinchem ook een stukje zichtbaarheid", aldus De Goeij.

 

TERRASJE Volgens het tweetal draagt de Gorcum City Run, waaraan vorig jaar zo'n 540 hardlopers meededen, bij aan promotie voor de Gorcumse binnenstad. Een bewuste keuze: ,,Mensen die op een terrasje zitten, kunnen nu ook zien dat er een hardloopevenement is. De deelnemers komen meerdere keren langs. Die wisselwerking tussen evenementen en horeca is volgens ons een goede. Die gezelligheid op de vrijdagavond in de binnenstad tekent deze loop. Het is echt voor de lol."

De start en finish zijn allebei nabij theater De Nieuwe Doelen. Daartussen worden twee of vier rondjes van 2,5 kilometer gelopen. Dwars door de binnenstad en via Buiten de Waterpoort. ,,Je kunt zo een afstand van 5 of 10 kilometer kiezen. Voor kinderen is er ook een kidsrun", vertelt Van Vlaanderen. ,,En mocht je 10 kilometer willen rennen, maar er na drie rondjes doorheen zitten, kan je altijd stoppen", vult De Goeij lachend aan.

De kidsrun is gratis, studenten tot 17 jaar kunnen met korting deelnemen aan de vijf of tien kilometer. De Goeij: ,,Zo hopen we ons steentje bij te dragen aan de breedtesport in Gorinchem. Maar iedereen krijgt wel tijdsregistratie en een medaille. Ondanks dat het een recreatieve run is, willen we de serieuze lopers ook de kans bieden om een goede tijd neer te zetten."

Na afloop is er rondom de Varkenmarkt muziek, een hapje en een drankje. Vanaf 17.30 uur zijn de startnummers af te halen bij De Nieuwe Doelen. Meer informatie en inschrijving via www.runabit.nl of op de Facebookpagina 'Runabit Gorcum Cityrun'.