Henk Ganzeboom met expositie én boekpresentatie bij Boekhandel Cursief

GORINCHEM Tijdens De Culturele Route op zondag 13 december heeft Henk Ganzeboom een dubbelactie. Om 15.00 uur presenteert hij zijn nieuwe boek Eenzame plekken in Nederland in Galerie de Etage boven Boekhandel Cursief, te midden van zijn eigen expositie Eenzaam op weg.

Ganzeboom geeft een korte lezing over eenzaamheid, afgewisseld met muzikale impressies van het duo Doninga, Donna Bastiaans en Inge Elmendorp. Ganzeboom signeert zijn nieuwe boek. Het boek is verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel Cursief en online te bestellen. De expositie Eenzaam op weg is van 12 december tot en met 2 januari te bezichtigen.

Ganzeboom laat je dolen langs rietvelden en dijken, afgelegen moerassen, bosgebieden, zandverstuivingen, polders, grafheuvels en historische plaatsen. Maar ook toont hij onverwachte plekken, de ruimte onder de reusachtige Van Brienenoordbrug, een nooit gebruikt NS-station in de polder bij Lelystad.

Henk Ganzeboom is schrijver, fotograaf, filmer en docent fotografie bij de Cultuurfabriek Gorinchem. Als fotograaf en filmer werkt hij voor reclamebureaus, tijdschriften, (bouw)bedrijven en kunstenaars. Daarnaast maakt Henk als fotograaf en filmer veel vrij werk waarmee hij regelmatig exposeert. In het jaar 2000 is zijn roman Lapis gepubliceerd, in 2003 de gedichtenbundel Na de Storm en in 2005 zijn boek Spirituele plekken in Nederland.