• WOII en Vliegeniersmuseum

Herdenkingsbord Amerikaanse vliegenier verdwenen

HERWIJNEN Het WOII en Vliegeniersmuseum dat gevestigd is in Fort Vuren aan de Waaldijk is woest en verdrietig. Het herdenkingsbord op de splitsing Detsteeg Gasthuisweg nabij het Geofort is namelijk verdwenen. Het bord is daar geplaatst ter herinnering aan de Amerikaanse vliegenier Robert Martin, die op 28 juli 1943 bij Asperen op 23-jarige leeftijd is omgekomen. De stichting gaat er vanuit dat het bord is gestolen.

,,Als stichting zijn we 2 jaar bezig geweest om fondsen te werven voor onder andere dit bord. U kunt zich voorstellen hoe de familie van deze Amerikaanse jongen, die duizenden kilometers verwijderd van zijn geboortegrond voor onze vrijheid is gestorven in onze polders, zich voelt na deze respectloze daad. Een laffe en zinloze daad," valt er te lezen op de Facebookpagina van het Vliegeniersmuseum. De stichting vermoedt dat het bord na maandag 8 oktober is weggenomen.

De stichting hoopt dat het bord snel teruggevonden wordt. Wie informatie heeft die kan leiden tot het terugvinden van het bord kan contact opnemen met de voorzitter van de stichting: voorzitter@egvl.nl. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de politie in Geldermalsen.