• Gemneente Lingewaal

Herwijnse kinderen beginnen de dag gezond in het gemeentehuis

HERWIJNEN Vanochtend brachten de kinderen van basisschool Spiegelhof uit Herwijnen een bijzonder bezoek aan het gemeentehuis in Asperen. De 18 leerlingen van groep 6 tot en met 8 waren uitgenodigd voor een ontbijt met de burgemeester. Zij gaven met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden zij van gedachten.

Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor haar ontbijt met een donatie aan Jantje Beton, dit is het goede doel van de 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen namen de cheque in ontvangst. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Fotobijschrift: Burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen ontbijt met kinderen van OBS Spiegelhof uit Herwijnen.