• Snollebollekes is momenteel één van Nederlands meest succesvolle popartiesten.

    Egbert Egberts

'Het Foute Festijn XXL klopt'

GORINCHEM Het Foute Festijn XXL is een evenement waarvoor op social media belangstelling bestaat bij verschillende doelgroepen, waaronder jongeren in de leeftijdsgroep 16 tot en met 23 jaar. Maar ook onder veertigplussers, die al dan niet gegroepeerd fan zijn van verschillende artiesten die deze avond zullen optreden.

door Egbert Egberts

Op zaterdag 13 april vanaf 15.00 uur tot 02.00 uur in de nacht is er continu livemuziek in de Evenementenhal. Micha Dekkers, van Easyfairs, de organisatie van het muziekevenement: ,,Op een avond waar zowel de Nederlandstalige klappers als de foute hits uit de jaren 90 voorbij komen, is er voor ieder wat wils en draait het om de gezelligheid van de avond. Als je dit combineert met de beste artiesten, heeft iedereen een topavond!"
Gekozen is voor de Evenementenhal in Gorinchem als locatie. ,,De Evenementenhal Gorinchem heeft een heel centrale ligging in het land, het ligt pal naast de snelweg en omdat de locatie zo groot is geeft het ons veel mogelijkheden. De meeste bezoekers komen op eigen gelegenheid. Er kunnen via www.party-vervoer.nl busreizen geboekt worden naar de hal. Om te zorgen dat mensen veilig van en naar het feest kunnen rijden, hebben we verkeersregelaars klaarstaan vanaf de afritten van de snelweg. Zij wijzen iedereen de weg naar het parkeren en weer bij het huiswaarts gaan. We hebben bij het samenstellen van de line-up erop gelet dat het een mooie mix van de beste en bekendste artiesten uit het genre is. Volgens ons is dat aardig gelukt. Het klopt helemaal."
Er staan nogal wat toppers op het programma, zoals Snollebollekes, 2 Unlimited, Qmusic 'Het Foute Uur', Paul Elstak, Zanger Kafke, Roy Donders, Lasgo, CH!PZ, T-Spoon, Vieze Jack, Django Wagner, 2 Brothers on the 4th Floor, Jody Bernal, Rapper Sjors, Lawineboys, Gebroeders Ko, Het Feestteam, Dave Daflin, MC Lou-e én Frans Bauer.
Dekkers: ,,We hebben deze artiesten helaas nog niet persoonlijk gesproken, maar wij vermoeden dat ze - net als wij zelf - er ongelofelijk veel zin in hebben en niet kunnen wachten tot de dertiende april. Bovendien hebben we de prijs voor elf uur non-stop-live-feestmuziek ten opzichte van andere muziekfestivals bijzonder laag kunnen houden. Een SuperActieTicket kost namelijk maar 19,50 euro. Geen geld dus eigenlijk. Informatie is te vinden en tickets zijn te verkrijgen via www.foutefestijn.nl, maar er is ook aandacht voor Het Foute Festijn XXL op Facebook en Instagram."
Micha Dekkers rekent op een volle bak. ,,Dat is een van de redenen waarom we juist voor de Evenementenhal Gorinchem hebben gekozen. Er kunnen op 13 april maar liefst 10.000 bezoekers meefeesten op Het Foute Festijn XXL!"
Het evenement is toegankelijk voor publiek vanaf 16 jaar. De Evenementenhal ligt aan de Franklinweg 2. Parkeren in de aangrenzende woonwijken is niet toegestaan. Kom je met de auto dan is er met 4200 parkeerplaatsen plek genoeg op loopafstand tot de ingang. Woon je in de buurt, kom dan lopend of met de fiets.