Het Gasthuis aan zee

GORINCHEM In verpleeghuis Het Gasthuis is momenteel een zomerse expositie van jutter en beeldend kunstenaar Nel de Mol te zien. Haar schilderijen tonen haar voorliefde voor de kust en zijn tot en met 31 juli te bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Banneweg 61 in Gorinchem.

Als Nel de Mol niet in haar atelier Zee in Zicht in Dordrecht is, verblijft ze in haar juttershut op de Kop van Schouwen. Daar komt de inspiratie voor haar kunst letterlijk aanspoelen. ,,Ik kan urenlang langs de branding en de duinen lopen met een rugzak op", vertelt Nel. ,,De indrukken die ik op doe, deel ik op mijn schilderijen. Ook verzamel ik onderweg alles wat ik op mijn pad tegenkom. Soms vind ik prachtige stukken hout die ik gebruik bij het inlijsten van mijn schilderijen."

In Het Gasthuis zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor bewoners en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Fotobijschrift: Jutter en beeldend kunstenaar Nel de Mol exposeert momenteel in verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem.