• Tim Hartman

Het nieuwe jaar in met gemaskerd spektakel

GORINCHEM Het nieuwe jaar wordt ook dit jaar weer spectaculair geopend met een feest in de Evenementenhal. New Years Eve, The Masquerade Edition is voor heel Gorinchem en omstreken weer dé start van het nieuwe jaar in de nacht van 31 december op 1 januari.

Het is alweer de derde keer dat Jaap Harder en Martijn Bakker de handen ineen slaan om New Years Eve in de Evenementenhal te organiseren. ,,Na drie keer is het nog geen traditie, maar we zijn hard op weg om er een mooie traditie van te maken", aldus Harder.

REISCHEQUE Dit jaar worden feestgangers uitgedaagd om gemaskerd naar het feest te komen, middels het thema 'Masquerade'. Bakker: ,,Met een groot podium en spectaculaire shows vol muziek, dans en acrobatiek. We wilden dit jaar nog net iets meer show dan de voorgaande jaren." Het gemaskerde thema is niet verplicht, maar de best geklede man en vrouw maken wel kans op reischeques ter waarde van 150 euro.

Omdat de vorige keren zonder incidenten zijn verlopen en ook het concept stond als een huis wordt er dit jaar voortgeborduurd op die twee edities. Qua muziek is er dit jaar wel een kleine twist: ,,Vorig jaar lag de nadruk meer op de dancemuziek. Dit jaar is er meer allround muziek, meer feest", aldus Harder. De line-up wordt gevormd door #OJKB (Ouwe Jongens KrenteBrood), La Fuente, MC Boogshe, DJ Galaga, DJ Paul Elstak en Lampegastuh. ,,De Lampegastuh zijn afgelopen week nog verkozen tot populairste DJ act van Nederland", weet Harder. ,,Dat wordt echt leuk, ik heb er écht zin in."

Het feest is toegankelijk voor feestgangers ouder dan zestien jaar en duurt van 00.30 tot 06.00 uur. Kaarten kosten 24 euro. Er rijden tevens weer bussen vanuit de wijde regio die de feestgangers voor de deur afzetten en weer netjes op komen halen. ,,Van Molenaarsgraaf tot Giessenburg en van Herwijnen tot Woudrichem", aldus Bakker. ,,Bustickets kunnen ze via www.concertvervoer.com bestellen. Wil je zeker zijn van busvervoer is het aan te raden die kaarten voor de Kerstmis nog te bestellen", benadrukken de twee.

Voor alle overige praktische informatie kan men terecht op de Faceboopagina 'New Years Eve 2018, The Masquerade Edition' of via www.newyearseve.nl.