• Het DOELAB wordt zaterdag 3 november geopend.

    LimonadeBrigade

Het OntdekCafé wordt DOELAB

GORINCHEM Het nieuwe DOELAB wordt zaterdag 3 november geopend. Een heus doe-laboratorium voor kinderen en hun ouders om samen te ontdekken, uit te vinden, te maken en te doen.

Het DOELAB is de opvolger van het OntdekCafé van de LimonadeBrigade en is ontstaan uit de vruchtbare samenwerking tussen het Huis van Inspiratie, waar ook de LimonadeBrigade deel van uitmaakt en Gorinchem Beweegt. De culturele activiteiten voor kinderen tussen de 2 en de 12 worden hierin doorontwikkeld. Samen verzorgen zij een agenda vol leuke activiteiten voor ouders met kinderen of workshops voor kinderen alleen. Het komende half jaar staat in het teken van het centrale thema 'De smaak te pakken'. Het DOELAB is elke zaterdag geopend van 10 tot 13 uur in de LimonadeBrigade, te vinden in de Bibliotheek AanZet op de begane grond. Hier valt altijd wel iets te beleven, ontdekken, experimenteren, bedenken of te doen.

Speciaal voor de opening verzorgt AssiéFotografie een workshop voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar om een stop-motion-filmpje te maken met groente en fruit. Het meebrengen van een mobiele telefoon is noodzakelijk voor filmmakers in de dop. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je aan via gorinchem@limonadebrigade.nl of neem de gok en loop binnen. Ook inspirerend om te doen op deze ochtend is het gezamenlijk stempelen met eten van een metersgroot schilderij in het atelier. En er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen in het DOELAB.

Alle activiteiten zijn deze dag gratis. Uitsluitend op zaterdag 3 november is de strippenkaart om 15 keer te komen spelen te koop voor 12,50 euro. Normaal kost meedoen 2,50 euro per keer of een strip van de strippenkaart om 15 keer te komen spelen voor 15 euro. Er staat elke week iets op de tafels waar je zelf mee kunt ontdekken of experimenteren.

Iedereen is welkom op 3 november om een kijkje te komen nemen, te ontdekken en te experimenteren.