'Hier heeft Gorinchem op gewacht'

GORINCHEM Jarenlang moest er voor een groot oud en nieuw feest uitgeweken worden naar grotere steden. Maar daar komt dit jaar verandering in. Jaap Harder (Flashback) en Martijn Bakker ('t Oude Stadthuys) organiseren New Years Eve, White and Gold Edition in de Evenementenhal. En met een top line-up: La Fuente, Vato Gonzalez en Billy the Kit moeten enkele duizenden feestgangers knallend het nieuwe jaar in laten gaan: ,,We hebben gezegd: 'als we het doen, doen we het goed'. Ik denk dat dat wel gelukt is", vertelt Harder breed lachend.

Tim Hartman

t @Namtrah09

Het begin van een traditie. Dat is wat zowel Harder als Bakker voor ogen zien met het nieuwe grootste oud en nieuw feest in de regio. Tweeduizend vierkante meters waar zowel Gorcumers als mensen uit de regio uit hun dak kunnen gaan. Foodtrucks, lichtshows, topgeluid en special effects, het is er allemaal. ,,Het is nog een slag groter dan de feesten die we eerst organiseerden in Remon Party Centrum", vertelt Harder, die dat feest voorheen organiseerde. ,,We bieden meer dan muziek, een biertje en een hamburger. Het wordt echt gigantisch", vult Bakker aan.

Harder en Bakker kunnen hun enthousiasme maar moeilijk in bedwang houden wanneer ze het over het feest hebben. ,,Het wordt zo tof", begint Harder. Bakker knikt: ,,We kregen vaak te horen dat Gorcumers wel naar feesten in grote steden gingen, maar dat ze dan zo weinig bekenden tegen kwamen. Dat is toch wat veel mensen willen met oud en nieuw: samen het nieuwe jaar in gaan. En dat kon heel lang niet. Hier heeft Gorinchem op gewacht." En dat is volgens Harder ook te merken aan de reacties: ,,In de Flashback vliegen mensen naar de bar: 'Wat een geweldig feest!' Dat soort reacties, daar krijg je kippenvel van."

De voorbereiding ging eigenlijk van een leien dakje en zowel de Evenementenhal als de gemeente gaven de mannen de kans hun plan uit te werken. ,,Het enige waar we bang voor waren, was of we wel goede artiesten konden krijgen. Oud en nieuw is natuurlijk een drukke avond voor veel dj's, maar we hebben echt een knaller van een line-up voor een goede prijs", vertelt Harder. De eerste duizend Early Birds-kaartjes zijn 19 euro. ,,We hebben gekeken naar andere feesten. Daar heb je die kaarten niet onder de 40 euro", aldus Harder.

Eigenlijk kunnen de mannen niet wachten, maar pas vanaf 1 januari 00:30 uur zal de Evenementenhal volstromen met in wit en goud geklede feestgangers. Kaartjes kunnen gekocht worden via de website www.nye2016.nl, waar bovendien meer informatie te vinden is. Ook op de Facebookpagina 'New Years Eve | Evenementenhal Gorinchem' kunnen mensen terecht voor meer informatie.