• Henri van de Griendt

Hilarische brabo Marlon Kicken in theater 't Pand

GORINCHEM Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, actueel, en retegrappig. Met hun dikke beats en harde grappen wonnen ze in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hun eerste avondvullende voorstelling Eeuwig Vlees kwam glansrijk door de keuring. Matroesjka schrijft scherpe liedjes over de actualiteit voor het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM en speelde eerder festivals als Lowlands en Zwarte Cross plat. Nu staat het duo klaar om het Nederlandse publiek flink door elkaar te schudden met hun tweede voorstelling Brainwash. In Brainwash duiken Lisa Loeb en Janneke Rinzema in de diepste krochten van het menselijk brein. Op zoek naar de imperfecties én de pareltjes wagen ze zich aan onderwerpen waar zelfs de meest doorgewinterde cabaretier zijn vingers niet aan durft te branden. Met rauwe humor, vlijmscherpe sketches en knotsgekke personages belichten ze de actualiteit vanuit onverwacht perspectief en weten ze moeiteloos jouw hersenpan te kraken. Brainwash is een voorstelling vol spetterend samenspel, prachtige liedjes en keiharde grappen die je brein op stelten zet. De voorstelling is vrijdag 24 februari te zien in theater 't pand. Aanvang: 20.30 uur, de entree bedraagt 9,50 euro.

Marlon Kicken staat zaterdag 25 februari op de planken van theater 't Pand met zijn voorstelling BaKo. Een schaamteloos leuke voorstelling vol waarheden, geluk en komische verhalen. Laat je verrassen door deze hilarische Brabo met zijn relaxte en originele stijl. Cabaretier Marlon Kicken staat bekend om zijn zelfspot, herkenbare verhalen en improvisatietalent. Hij werd geboren in Willemstad op Curaçao, maar groeide op in Aarle-Rixtel in Zuid-Brabant. In 2009 werd hij bekroond met zowel de jury- als publieksprijs van de Culture Comedy Award. Aanvang: 20.30 uur, de entree bedraagt 9,50 euro.

FILMHUIS In het Filmhuis van theater 't Pand draait dinsdag 28 februari de film Belgica. Het verhaal: Jo is een niet erg grote en magere twintiger. Als jonge gast had hij artistieke ambities, maar hij is uiteindelijk café Belgica begonnen. Frank is zeven jaar ouder en op alle vlakken de grote broer. Hij is de man van vele plannen die er steeds 100% voor gaat. Hij wordt binnenkort voor de tweede keer vader, heeft een autohandel en wil zijn eigen huis bouwen. Maar toch is Frank ongelukkig met zijn te voorspelbare leven. De film begint om 20.15 uur, de entree inclusief koffie of thee bedraagt 7 euro.

.