• gp-foto

    Foto: GP Foto

Hoofdelijke stemming over Doodkorte

Tim Hartman

@Namtrah09

De ontheffing woonplaatsvereiste van wethouder Marcel Doodkorte is wederom met een jaar verlengd. Dat is het resultaat van de hoofdelijke stemming die voor dat besluit nodig was tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Dick van Zanten van Stadsbelang zorgde voor die hoofdelijke stemming ondanks dat de meeste partijen, met PvdA als uitzondering, al lieten doorschemeren voor de verlenging te stemmen.

Wethouder Doodkorte is in Goudriaan woonachtend waardoor er ieder jaar over een verlenging van de ontheffing woonplaatsvereiste besloten moet worden. ,,De wet zegt dat een wethouder woonachtend moet zijn in de gemeente waarvan hij of zij wethouder is tenzij er sprake is van een bijzondere situatie. Volgens ons is er geen sprake meer van een bijzondere situatie", luidde de strekking van het betoog van Gemma Biesheuvel (PvdA) en Dick van Zanten (Stadsbelang).

De overige partijen wezen de twee partijen op het feit dat die wet vorig jaar al bestond: ,,Als jullie die wet zo belangrijk vinden, had ik jullie geadviseerd om vorig jaar al met dit bezwaar te komen", luidde de mening van Eeuwit Klink (CDA). Vorig jaar werd de ontheffing namelijk ook door PvdA en Stadsbelang ondersteund.

Met het besluit van acht stemmen tegen en zeventien voor de verlenging zal wethouder Doodkorte ook komend jaar zijn taken kunnen vervullen.

Meer hierover dinsdag in De Stad Gorinchem.