• He binnenplein van winkelcentrum Hoog Dalem.

    Tim Hartman

Hoog Dalem viert feest

GORINCHEM Nog één nachtje slapen en dan (woensdag 22 augustus) gaat het splinternieuwe winkelcentrum in de wijk Hoog Dalem open. Bewoners van de nieuwste wijk van Gorinchem kunnen dan eindelijk op loopafstand de dagelijkse boodschappen doen. Winkeliers leggen in de laatste uurtjes voor de opening de laatste hand aan hun winkels.

Meester patissier én boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt' verricht morgen om 13.00 uur de opening. Daarna is het de hele week feest in het nieuwe winkelcentrum. Zo wordt er onder meer in totaal een bedrag van 25 duizend euro uitgereikt aan wethouder Dick van Zanten, die bestemd zal zijn voor tien maatschappelijk betrokken organisaties in Gorinchem. Naast Van Zanten zullen ook wethouders Joost van der Geest en Ro van Doesburg aanwezig zijn bij de opening.

Vanaf morgen is het winkelcentrum dagelijks, enkele winkels ook op zondag, geopend. Het moet een nieuwe ontmoetingsplaats worden voor de mensen in de wijk. Daar zijn de mensen ook wel aan toe, zo merkt ook Marianne Avci-Huissen van Snoepeiland. ,,Mensen zijn heel nieuwsgierig. Wanneer gaan jullie open? Waarom dan pas? Dat hoorde je veel de laatste maanden", zegt ze. Een gezellige ontmoetingsplaats in de wijk. Dat is wat ze met haar snoepwinkel wil creëren.

WINKELS De winkels die in het winkelcentrum te vinden zullen zijn, zijn: Nettorama, Albert Heijn, bakkerij Van de Grijn, bloemist Annet Flowers, Big Bazar, Domino's Pizza, kapsalon Hizi Hair, Jimmy's Coffee, Kruidvat, Primera, Savourer Delicatessen, slagerij Theo Barten en Snoepeiland. Nog niet alle winkelpanden in het centrum hebben bij de opening een invulling.

De verschillende winkels houden deze week feestacties. De prijswinnaars van de 'raamposteractie' worden zaterdag 25 augustus bekend gemaakt. Mensen konden een poster van Hoog Dalem, verkregen bij de post, voor het raam hangen en kans maken op mooie prijzen, zoals e-bikes, vijftig euro shoptegoed of Green Egg barbecues.

Meer informatie over de winkels, de openingstijden en de verschillende winacties van het nieuwe winkelcentrum is te vinden op www.winkelcentrumhoogdalem.nl.