• gp-foto

    foto: GP-foto

Huize St. Clara sluit deuren

GORINCHEM Vanwege alle ontwikkelingen in de zorg is Rivas Zorggroep genoodzaakt om woonzorgcentrum St. Clara per 1 juni te sluiten. De huidige beweging in de zorg vraagt van Rivas dat zij haar zorg efficiënter inricht. ,,Huize St. Clara is niet rendabel genoeg, dus we kunnen niet anders", zegt Audrey Baumeister-Ruane, woordvoerster van Rivas Zorggroep.

Laura van Horik

Begin vorige week zijn de bewoners en hun familieleden tijdens een informatiebijeenkomst ingelicht over de plannen. Komende maand zullen er persoonlijke gesprekken plaatsvinden met de bewoners en hun familie, zodat hun wensen zo goed mogelijk aansluiten bij een nieuwe woning en locatie. Baumeister-Ruane: ,,In Huize Steijndeld zijn in ieder geval plekken beschikbaar, maar we zijn ook nog in overleg met Poort6 voor eventuele andere mogelijkheden. Daarnaast komt er qua kosten een compensatie voor de bewoners, maar we zijn op dit moment nog in het stadium inventariseren. De bewoners, in totaal 25 huurders, worden in ieder geval niet aan hun lot overgelaten."

Wat betreft het personeel wordt er geprobeerd om hen zoveel mogelijk ergens anders binnen Rivas Zorggroep te plaatsen. Ook met het personeel worden er gesprekken gevoerd en zal er gekeken worden naar wat zij het liefst willen. Wat de bestemming van Huize St. Clara zelf wordt, is nog niet bekend.