• Humanitas

Humanitas Jongeren-Maatjes heeft er twee nieuwe vrijwilligers bij

GORINCHEM Opnieuw hebben twee enthousiaste vrijwilligers de training van Jongeren-Maatjes afgerond. Vrijwilliger Alissa Luijten en Erik de Jong ontvingen daarom uit handen van coördinator Danielle van Horssen het certificaat. Nu zijn zij klaar om als vrijwilliger te startten met het ondersteunen van jongeren. Humanitas werkt al 73 jaar uitsluitend met professioneel opgeleide vrijwilligers, daarin onderscheiden zij zich ten opzichte van andere vrijwilligersorganisaties. Op deze wijze raken vrijwilligers vertrouwd met de werkwijze van Humanitas en zijn zij goed voorbereid op het bieden van praktijkgerichte ondersteuning De training werd feestelijk afgesloten met een lunch en een mooie bos bloemen.

Het Jongeren-Maatjes project richt zich op jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een jongere in deze leeftijdsgroep niet lekker in zijn vel zit. Bijvoorbeeld een lastige thuissituatie of op school. Ook het gebrek aan zelfvertrouwen, geen of 'verkeerde' vrienden hebben of gepest worden, kunnen aanleiding zijn om hulp te vragen. Het maatje helpt de jongeren weer op weg om het uiteindelijk weer zelf te kunnen doen. Er wordt met de jongere gekeken op welke wijze passende ondersteuning kan worden geboden op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Zo bieden wij jongeren een duwtje in de rug, waardoor zij in staat zijn om te groeien.

Eind mei vindt er een nieuwe (gratis) training plaats. Wil jij graag jongeren ondersteunen? Hen een duwtje in de rug geven? Geef u zich dan op! Stuur dan een e-mail naar d.vanhorssen@humanitas.nl.

Voor meer informatie over Jongeren-Maatjes of één van de andere activiteiten van Humanitas Gorinchem, kijk op onze website: www.humanitas.nl/afdeling/gorinchem. Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinator van Jongeren-Maatjes Gorinchem: Daniëlle van Horssen. Dit kan via e-mail d.vanhorssen@humanitas.nl of telefonisch via 0635122452.