• Gemeente Gorinchem
  • Gemeente Gorinchem

Ian van der Loo wint Gorcumse Ondernemersprijs voor Scholieren

GORINCHEM Ian van der Loo is de winnaar van de eerste Gorcumse Ondernemersprijs voor Scholieren. Tijdens de techniekmanifestatie Game-On kreeg de leerling van het Fortes Lyceum de prijs uitgereikt uit handen van wethouder Onderwijs Marcel Doodkorte.

Met zijn voorstel Illcostums om sneakers en exclusieve merkkleding een tweede leven te geven, troefde Ian de twee andere genomineerde voorstellen af, te weten 'Milieuvriendelijke fiets' en 'Hulp-app voor en door Gorinchem'. Net als de andere genomineerden mocht de uiteindelijke winnaar zijn plan in de tweede ronde verder verbeteren met de hulp van een coach uit het Gorcumse bedrijfsleven. In het geval van Ian was dit Van Zuilen Mode uit Gorinchem. Naast een beker voor het winnen van de eerste editie en een wisselbeker ontving Ian een geldbedrag van 500 euro om verder te onderzoeken of en hoe zijn plan gerealiseerd kan worden.

HOOG NIVEAU Wethouder Marcel Doodkorte is verheugd over het enthousiasme waarmee Gorcumse scholieren aan de slag zijn gegaan om mee te dingen naar de prijs. ,,Het is echt fantastisch om te zien welke creatieve ideeën leerlingen hebben om als ondernemer aan de slag te gaan. Het niveau van alle ingediende voorstellen was verrassend hoog. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst, want de scholieren van nu zijn de ondernemers van straks. Namens de gemeente wil ik op 22 juni de leerlingen, die hebben deelgenomen tijdens een bijeenkomst met alle betrokkenen, persoonlijk danken voor hun inzet. En gezien het succes van deze eerste keer krijgt de Gorcumse Ondernemersprijs voor Scholieren volgend jaar zeker een vervolg."

SAMENWERKING Leerlingen van het voortgezet- en beroepsonderwijs in Gorinchem konden dit schooljaar voor het eerst meedingen naar de 'Gorcumse Ondernemersprijs voor Scholieren' (GOVS), een initiatief van de gemeente, in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven. Na de startbijeenkomst in oktober 2016 zijn leerlingen op diverse scholen in Gorinchem begonnen met het maken van plannen om mee te dingen naar de prijs. Uit alle voorstellen heeft de jury na twee presentatieronden de winnaar gekozen.