• Laura van Horik (links) en Jos Huibers (rechts) in gesprek met 'Juf Kiet', een van de gastsprekers van vorig jaar

    Ferry Verheij

IFFG: Meer dan film alleen

GORINCHEM Aankomend weekend is het zover: de tweede editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG). Het festival is met achttien films op drie locaties flink gegroeid en, net als vorig jaar, komen ook internationale filmgasten naar Gorinchem om hun bijzondere verhaal te doen.

Door Tim Hartman

Vorig jaar trok het filmfestival ruim tweeduizend bezoekers en dat heeft de organisatie dit jaar doen besluiten een forse uitbreiding te bewerkstelligen. In zowel Theater de Vijfzinnen als Theater 't Pand als Theater Peeriscoop kunnen mensen dit weekend terecht voor films die mensen een bredere blik op de wereld geven. De films van het IFFG laten mensen kennis maken met andere culturen en andere leefwijzen.

INTERNATIONALE GASTEN Maar het IFFG is meer dan film alleen. Zo zijn er ook internationale gastsprekers die in Gorinchem hun verhaal doen.

Zo zal er bij The Florida Project (zaterdag, 18.00 uur, Theater Vijfzinnen) een internationale 'special guest' acte de présence geven. Daarna, bij de film 'What will people say' (zaterdag, 21.00 uur, Theater Vijfzinnen), is actrice Ekavali Khanna aanwezig voor een Q&A. Zij speelt in de film de rol van moeder van de 16-jarige hoofdrolspeelster Nisha.

Ook op zondag betreedt een speciale gast Theater de Vijfzinnen. Hoofdrolspeler Tobias de Ronde en zijn vader, tevens regisseur, Alex de Ronde van de documentaire 'Doof Kind' komen naar het Internationaal Film Festival Gorinchem! Na afloop van de vertoning geven zij onder begeleiding van een tolk toelichting op de film.

Maar ook in de andere theaters kunnen mensen zich verheugen op gastsprekers. Regisseur Maciek Bochniak en producent Mikolaj Pokromski zijn gastsprekers bij de film Ethiopiques (zaterdag, 18.30 uur, Theater Peeriscoop). Bij vertoning van The Wound (zondag, 14.00 uur, Theater 't Pand) is producent Trent aanwezig. Tijdens een Q&A vertelt hij meer over de productie van de film.

KAARTEN De organisatie raadt aan om snel nog kaarten te bestellen, omdat er in Theater 't Pand en Theater Peeriscoop een beperkt aantal plaatsen is. Het filmontbijt bij de film White Sun is bijvoorbeeld al uitverkocht. Voor de kaartverkoop, meer informatie over het filmfestival en de programmering kunnen mensen terecht op www.iffg.nl.