Indische salon in Gorinchem

GORINCHEM Op vrijdag 6 april wordt het 40-jarig bestaan van OWTS gevierd met een dagvullend programma, met een receptie en een Indische Salon met veel culturele onderdelen en een feestavond.

Hiervoor zijn de ambassadeur van Indonesië en het college van B en W van Gorinchem en Lingewaal uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De Indische salon, gepresenteerd door Roy Grünewald, bestaat uit een gezellig en gevarieerd programma met interviews, dans, muziek en Indische wetenswaardigheden. Dit als opmaat voor een groot opgezette 4 daagse Pasar Malam (Indische avondmarkt) in mei van dit jaar.

Na de salon wordt een Indisch buffet geopend met muzikale begeleiding van Ester Latama en de band The Evergreens. De feestavond wordt afgesloten met een optreden van niemand minder dan Justin Pamelay.

De Indische vereniging OWTS (Oost en West Te Saam) bestaat dit jaar 40 jaar. OWTS, in 1978 opgericht door de heren Van Ligten en Streithorst, heeft als doel het bevorderen van de onderlinge contacten voor iedereen die afkomstig is uit, of geïnteresseerd is in de cultuur van het voormalig Nederlands Indië. In de vereniging zitten leden van Nederlands Indische afkomst uit Gorinchem en omgeving.