• Suzanne Heikoop

INGEZONDEN: reactie op column vanaf de wal

Beste Jos,

Heeft u enig idee waar u het over heeft?

Heeft u enig idee wat onze Prins Jannes Kiem d'n eerste en zijn Prinses Ammehoela voor de Bliekenstad hebben gedaan? Heeft u wel goed gevolgd wat, waar, wanneer en bij wie zij op bezoek zijn geweest? Als u de media een beetje in de gaten heeft gehouden, dan weet u ook dat onze Prins en Prinses bij een ernstig ziek kindje op bezoek zijn geweest. Dat kindje was net voordat het carnaval zou losbarsten, geopereerd aan haar gezichtje. Het kindje was bang dat ze nooit meer knap zou worden. Onze Prins en Prinses hebben haar onderscheiden. Het kind was zo vereerd en blij. Er was 'een echte Prinses' bij haar op bezoek geweest! Haar dag, nee haar carnaval, kon bij voorbaat al niet meer stuk.

Misschien weet u dan ook niet dat wat er tijdens een familiebezoek in het ziekenhuis gebeurde? De Prins en Prinses gingen iedere kamer binnen in hun - volgens u - 'Sinterklaastenue', 'een zweetband om zijn hoofd met veren' en met 'hoogblond haar'. Ze gaven volle aandacht aan de zieken. Ze maakten een praatje, staken ze een hart onder de riem en wensten de patiënten een snel herstel.

Misschien is u dan ook wel ontgaan dat ze dit jaar in De Schutse zijn geweest. Dat ze daar meer dan welkom waren en iedereen het bezoek meer dan kon waarderen. Aandacht voor iedere bewoner met een bloemetje en een bakkie koffie. Omdat deze mensen het meer dan verdienen om bezoek te krijgen van Prins carnaval. O, en dan heeft u waarschijnlijk ook niet gehoord dat de Prins een dag later door een ander verzorgingshuis werd gebeld met de vraag of hij alstublieft langs kon komen, omdat ze hadden gehoord van het warme en hartelijke bezoek van de Prins.

Dan het mindervalidenbal. Ook nooit van gehoord? Nou onze Prins Jannes Kiem d'n Eerste en Prinses Ammehoela hebben ook voor deze mensen de volle aandacht gehad! Ook deze mensen verdienen een carnaval met een Prins en Prinses! Ook dit keer was het een groot feest en gingen de mensen tevreden naar huis!

Toen kroop Ansje Pansje nog tevoorschijn? We mochten in onze handen klappen met zo'n goede en gedreven adjudant! Zij heeft ervoor gezorgd dat alles in goede banen werd geleid. Dat er niets en niemand vergeten werd en dat het feest een groot succes was. Jos, al zijn de mensen nu groot, klein, ziek of gezond... Ze verdienen allemaal een super feest.

Maar goed. U heeft de media dus goed in de gaten gehouden. Dan weet u ook dat er ieder jaar een vacature vrijkomt. U kunt solliciteren op de taak van Prins. Benieuwd hoe u het er vanaf brengt. U wordt er vast een vrolijker mens van.

Met carnavaleske groet,

Juud Burggraaf, Gorinchem